Читај ми!

Мирни протести Срба на северу КиМ, Кфор код општина и на раскрсницама

Протест грађана са севера Косова и Метохије одржан је и данас. Иако је нерадни дан, Срби су се окупили у близини општина, у којима им је онемогућен рад од када су специјалне јединице косовске полиције заузеле објекте локалних самоуправа. Дан протиче мирно, а јутрос је велики број Срба изашао на гробља због задушница. Председник Србије Александар Вучић посетио је у Ургентном центру Драгишу Гаљка којег је косовска полиција тешко ранила. Повређеном Гаљку предстоји озбиљно лечење због тешке повреде, саопштио је директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин.

Недалеко од зграде Општине Звечан иза простора који је и даље ограђен бодљикавом жицом, окупљају се од јутрос грађани. Кфор се налази у непосредној близини општинске зграде и на свим прилазима Звечану.

Срби се окупљају и испред зграде Општине Лепосавић у којој новоизабрани градоначелник Љуљзим Хетеми борави већ шести дан.

Они захтевају да се нелегитимни, новоизабрани градоначелник Љуљзим Хетеми, који борави у згради општине већ шести дан, повуче, да се повуку све специјалне јединице косовске полиције са севера, да се формира Заједнице српских општина као и да им се омогући несметан рад.

Испред зграде Општине приметан је велики број припадника Кфора.

О прошлог петка траје криза на северу Косова и Метохије – од када су специјалне јединице косовске полиције заузеле објекте локалних самоуправа.

Како би се смирила ситуација, Европска унија и САД од Приштине траже одржавање нових избора, учешће Срба на њима и формирање Заједнице српских општина.

Јуче су скупови подршке Србима на северу КиМ одржани и у Грачаници и Горњем Кусцу.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво