Финансијски споразуми на дневном реду

Посланици Скупштине Србије прекинули рад због смрти посланика Нандора Марација. Парламент ће сутра наставити заседање обједињеном расправом о пет међународних финансијских споразума и уговора.

Председница парламента Славица Ђукић Дејановић прекинула је седницу због смрти посланика Нандора Марација. Дејановић је новинарима у Скупштини рекла да ће сутра у Дому Народне скупштине бити одржан комеморативни скуп.

Славица Ђукић-Дејановић упутила је , у име посланика, саучешће породици преминулог посланика Нандора Марација и председнику Демократске странке (ДС) Борису Тадићу, чији је члан био Мараци.

"Посланици Народне скупштине Републике Србије су са тугом и жалошћу примили вест о изненадној смрти свог колеге. По свом оптимизму, ведрини и залагању за интересе грађана Србије, Нандор Мараци био је омиљен међу колегама, пријатељима, као и међу суграђанима своје Кањиже", навела је Ђукић-Дејановић у саучешћу.

Скупштина ће сутра наставити рад након што се представници парламента и најближа родбина договоре о комеморативном скупу.

Парламент је данас почео рад постављањем питања и тражењем обавештења.

Данас је требало да се води расправа о пет финансијских споразума и уговора. Након разматрања тих споразума планирана је и расправа о амандманима на предложени буџет за 2010. годину. На тај владин предлог поднето је око 240 амандмана.

На дневном реду су споразуми Србије и Међународне банке за обнову и развој, и Споразум Србије и Европске банке за обнову и развој о зајму.

Посланици ће разматрати и финансијске уговоре Србије и Европске инвестиционе банке о изградњи инфраструктуре.

Скупштина је у понедељак завршила обједињену начелну расправу о пратећим буџетским законима и почела начелну расправу о предлозима потврђивања споразума са међународним банкама.

Посланици су највише пажње посветили расправи о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Министарска финансија Диана Драгутиновић је најавила током јучерашњег заседања да ће Влада до марта 2010. године припремити реформски закон о пензијском и инвалидском осигурању, и указала да је замрзавање плата и пензија у 2010. години краткорочна мера.

 Већина опозиционих странака критиковала је Владу Србије због новог задуживања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара