Читај ми!

Кина донирала паметне сатове за 1.000 здравствених радника

Кина је донирала 1.000 паметних наруквица-сатова здравственим радницима у седам здравствених установа у Србији.

Донација је уручена поводом предстојеће кинеске Нове године, а у оквиру акције "Хвала херојима". Директорима здравствених установа уручена је у Институту за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", а присутнима се путем видео линка обратила амбасадорка Кине у Србији Чен Бо.

Сатове су примили директори Инфективне клинике, Института Торлак, Хитне помоћи, Дом здравља Земун, Завода за јавно здравље Панчево, Института Батут, Завод за биоциде, а Чен Бо је оценила да су здравствени радници хероји међу херојима.

"Наши поклони су скромни, а наша захвалност је бескрајна. Кинески и српски здравствени радници су се борили раме уз раме против епидемије и наше пријатељство је дубоко", рекла је Чен Бо.

Она је навела да је предстојећа кинеска Нова година , година бика који симболизује снагу.

"Надам се да ћемо у Новој години победити вирус, победити пандемију", рекла је амбасадорка.

Директорка Института Батут Верица Јовановић каже да је пријатељство Кине и Србије више пута доказано током највеће здраствене кризе која је погодила целу планету.

"Кина је од почетка пандемије била уз Србију. На самом почетку стигла је помоћ и медицинској опреми, а затим су дошли тимови стручњака. Захваљујући Кини Србија се снажније супроставила вирусу корона", рекла је Јовановић.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек казао је да Србија захваљујући помоћи која стиже из Кине у борби против ковида 19 и у имунизацији коју спроводе покушава да стави епидемију под контролу.

"Велики пријатељи се препознају када су тешке ситуације. Кина је то својим гестовима у последњих годину дана показала. Желимо да градимо и чувамо наше пријатељатво јер ће нам требати и у будућности", рекао је Ђерлек.

Грађаним Кине на донацији захвалио се и директор Инфективне клинике Горан Стевановић који је рекао да је помоћ из Кине стизала у најважнијим тренутцима на самом почетку епидемнмије када се о болести знало мало.

"Имали смо са Кином добру сарадњу, отворену сарадњу и то је учврстило велико пријатељство између здравствених раданика наше две земље, а која се наставља и данас и наставља се на свим плановима", навео је Стевановић.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије