Донација из дијаспоре за болницу у Крушевцу – довод кисеоника за 42 болничка места

У Општој болници Крушевац уведен је прекопотребан систем за довод кисеоника за 42 нова болничка места што тренутно проширује капацитете ове болнице у збрињавању пацијената оболелих од ковида 19. Увођење система изведено је захваљујући донацији рођене Крушевљанке Анке Ерне преко Фондације Ана и Владе Дивац.

У току је и ремонт два лифта нервног блока у Општој болници Крушевац. Вредност ове донације износи два милиона динара.

Из Фондације наводе да у наредном периоду, предстоји реконструкција Дневне болнице за онколошке пацијенте у оквиру ове болнице у вредности од 15 милиона динара.

Анка Ерне, која живи у Сједињеним Америчким Државама, и која преко Фондације Дивац већ дуги низ година помаже грађанима Србије, донирала је укупно 20 милиона динара за Општу болницу Крушевац.

Уз систем за довод кисеоника, Општа болница у Крушевцу је снабдевена и пратећим медицинским средствима неопходним за збрињавање пацијената којима је кисеоник неопходан те сада болница ради са проширеним капацитетом на збрињавању пацината оболелих од ковида 19.

"Ми знамо колико је битан кисеоник за оболеле од ковида 19 и драго нам је да је захваљујући великодушној донацији пацијентима стигао овај систем, а лекарима олакшан рад. Пацијенти сада неће морати да иду у Ниш већ ће моћи да добију терапију и лечење на време, овде у Крушевцу. У наредном периоду, предстоји реконструкција Дневне болнице за онколошке пацијенте у оквиру ове болнице у вредности од 15 милиона динара, такође захваљујући нашој донаторки Анки Ерне" рекла је Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

Поред реновирања, за потребе Дневне болнице биће купљен и апарат за мешање цитостатика који су овим пацијентима редовна терапија.

"У име Опште болнице Крушевац, захваљујем се донаторки на вредној донацији за увођење централног довода кисеоника за потребе инфективног одељења где су смештени пацијенти оболели од ковида 19. Последњих година имамо велика улагања Министарства здравља и републике Србије у Општу болницу Крушевац и велико улагање донатора. Задовољство је знати да наши суграђани, ма где на свету били, памте своје корене и својом несебичном и безусловном подршком помажу свом народу. Неизмерно смо захвални госпођи Анки Ерне и Фондацији Дивац што, и након увођења система за довод кисеоника, настављамо успешну сарадњу", истакла је директорка Опште болнице Крушевац др Весна Стевић Гајић.

Од почетка пандемије, Фондација Ана и Владе Дивац интензивно помаже људима који су на различите начине погођени кризом, а међу њима су најугроженији управо људи који су оболели од ковида 19 као и здравствени радници који се свакодневно боре за њихове животе.

Фондација је, како се наводи у саопштењу, од почетка 2020. године пружила помоћ за 50.000 људи, корисника и институција у вредности 650.000 долара.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво