Читај ми!

ЕУ донирала МУП-у медицинску опрему вредну 2,5 милиона евра

Министарство унутрашњих послова Србије примило је донацију ЕУ која садржи 600.000 маски високе заштите и 650.000 пари заштитних рукавица вредних 2,5 милиона евра, саопштила је канцеларија ЕУ у Србији.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, истакао је том приликом да Србија одлично реагује на пандемију корона вируса и постиже одличне резултате.

Према његовим речима, данашња донација је пета по реду испорука медицинске заштитне опреме институцијама у Србији и покренута је на основу захтева Србије покренутог преко Механизма цивилне заштите ЕУ који је активиран је у марту 2020. године и додао да се шеста очекује у наредним данима.

Како је казао, преко овог механизма ће у наредне две недеље у Србију стићи уређаји за дубоко замрзавање и транспортна возила за вакцине.

"Борба против ковида је трка, које ће вероватно бити маратон, и зато морамо тесно да сарађујемо сви, Србија, Европска унија и други партнери како бисмо постигли добре резултате", рекао је Фабрици.

Заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић рекао је да је испоручена заштитна медицинска опрема, у циљу повећања безбедности и заштите од заразе вирусом Ковид 19, намењена за униформисани састав оперативних јединца МУП-а, али и за све друге запослене који имају непосредан контакт са грађанима.

Он је објаснио да Механизам цивилне заштите Европске уније у којем Република Србија учествује од 2015. године, представља платформу за пружање узајамне помоћи земаља чланица у случају ванредних ситуација великих размера.

Испоруци донације присуствовао је и помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за међународну сарадњу Зоран Лазаров.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара