Читај ми!

ЕУ донирала МУП-у медицинску опрему вредну 2,5 милиона евра

Министарство унутрашњих послова Србије примило је донацију ЕУ која садржи 600.000 маски високе заштите и 650.000 пари заштитних рукавица вредних 2,5 милиона евра, саопштила је канцеларија ЕУ у Србији.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, истакао је том приликом да Србија одлично реагује на пандемију корона вируса и постиже одличне резултате.

Према његовим речима, данашња донација је пета по реду испорука медицинске заштитне опреме институцијама у Србији и покренута је на основу захтева Србије покренутог преко Механизма цивилне заштите ЕУ који је активиран је у марту 2020. године и додао да се шеста очекује у наредним данима.

Како је казао, преко овог механизма ће у наредне две недеље у Србију стићи уређаји за дубоко замрзавање и транспортна возила за вакцине.

"Борба против ковида је трка, које ће вероватно бити маратон, и зато морамо тесно да сарађујемо сви, Србија, Европска унија и други партнери како бисмо постигли добре резултате", рекао је Фабрици.

Заменик начелника Сектора за ванредне ситуације Бобан Стевановић рекао је да је испоручена заштитна медицинска опрема, у циљу повећања безбедности и заштите од заразе вирусом Ковид 19, намењена за униформисани састав оперативних јединца МУП-а, али и за све друге запослене који имају непосредан контакт са грађанима.

Он је објаснио да Механизам цивилне заштите Европске уније у којем Република Србија учествује од 2015. године, представља платформу за пружање узајамне помоћи земаља чланица у случају ванредних ситуација великих размера.

Испоруци донације присуствовао је и помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за међународну сарадњу Зоран Лазаров.

понедељак, 04. децембар 2023.
-1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво