Читај ми!

ПРЕДИЗБОРНЕ АКТИВНОСТИ, ДАН 36

Вучић: До последњег даха ћу штитити националне интересе и наш народ на КиМ; Јеремић: Француско-немачки план је почетак краја државе Србије

Тридесет шести дан кампање за парламентарне, покрајинске и локалне изборе у Србији. Странке и коалиције настављају да шаљу поруке бирачима.

Вучић: До последњег даха ћу штитити националне интересе и наш народ на КиМ; Јеремић: Француско-немачки план је почетак краја државе Србије Вучић: До последњег даха ћу штитити националне интересе и наш народ на КиМ; Јеремић: Француско-немачки план је почетак краја државе Србије

Представљање странака на РТС: Србија против насиља – Мирослав Мики Алексић – Мариника Тепић

Представљање странака на РТС: Чедомир Јовановић – Мора другачије

СДА: Тражимо изградњу регионалне путне мреже за повезивање санџачких општина

Минела Календер из "СДА Санџакадр Сулејман Угљанин", каже да се они залажу за већа инфраструктурна улагања.

"Ми тражимо изградњу регионалне путне мреже за повезивање санџачких општина, деонице ауто-пута, Београд, Јужни Јадран кроз Санџак, заобилазнице око Новог Пазара, изградњу гасовода, те регионалне развојне зоне Тутин и индустријске зоне у Брдареву, као и санитарне депоније за општину Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница", рекла је Минела Календер.

Опширније Краће

Алексић: Преко пола милиона Срба је отишло, па шта више да чекамо

Седамнаести децембар је дан када Србија може да прогледа, поручује листа "Србија против насиља".

"Ми смо се окупили да имамо друштво без насиља, друштво без корупције, а од тих пара моћи да дамо нормалне пензије, веће него што имате данас, нормалне плате, да млади остају у Србији да не одлазе у иностранство. Преко пола милиона Срба је отишло, па шта више да чекамо? Седамнаести је дан када Србија може да прогледа, за добру Србију, насмејану Србију наде – видимо се 18. да прославимо победу", истакао је Мирослав Алексић.

Опширније Краће

Јелена Јовановић: Молим политичаре да не дирају породице својих противника

Предизборну поруку листе "Мора другачије" данас преноси супруга лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића. 

"Ја сам супруга Чедомира Јовановића, молим политичаре да не дирају породице својих противника, ја сам мајка четворо деце и ако мислите да ћете на овај начин да ућуткате мог супруга, нећете успети", рекла је Јелена Јовановић.

Опширније Краће

Тадић посетио породицу Озорак у Бачкој Тополи

Борис Тадић испред коалиције ”Добро јутро Србијо” посетио је породицу Озорак у Бачкој Тополи, којима је Центар за социјални рад одузео дете које је претходно поверено Ерики Озорак као хранитељки.

Тадић је поручио да надлежне институције морају да воде рачуна пре свега о интересима детета.

"Начин на који ми описујете да је дете одузето и стрес који сте прошли и ви и дете је заиста несхватљив", поручио је Тадић и додао да ће њихова коалиција посебну пажњу посветити све већем броју проблема у функционисању система центара за социјални рад.

Опширније Краће

Заједно за будућност и развој: Боримо се за истину, чувамо своје порекло

Листа "Заједно за будућност и развој – коалиција за мир и толеранцију", истиче да чувају своје порекло.

"Боримо се за истину, чувамо своје порекло, бранимо своја огњишта. Посебно смо поносни на своје вишевековно влашко наслеђе", поручује Предраг Балашевић са листе "Заједно за будућност и развој – коалиција за мир и толеранцију".

Опширније Краће

"Ми – глас из народа" о плану за побољшање наталитета

Листа "Ми – глас из народа" иступа са планом за побољшање наталитета.

"Како да подигнемо наталитет у Србији? Оног момента када будемо довели до неких промена који ће стимулисати младе да је најважније засновати породицу, а не наћи посао, купити стан. Тог момента ће доћи до промена. Ми знамо како и ми знамо како да Србија крене горе", каже Aлександар Павић.

Опширније Краће

СВМ: Ми смо глас разума и странка која подржава европски пут Србије

За улазак у Европску унију залаже се СВМ.

"Ми смо глас разума и странка која подржава европски пут Србије. Сматрамо да Европа што пре треба да дође себи и ми који овде живимо да будемо њен део. Интерес свих нас је да на том путу што више постигнемо, па и да после на изборима за Европски парламент учествујемо у обликовању у будућности Европе", поручују из СВМ-а

 

Опширније Краће

Вучић: До последњег даха ћу штитити националне интересе и наш народ на КиМ

Председник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је на предизборном скупу у Крушевцу да ће до последњег даха штитити националне и државне интересе и интересе српског народа на КиМ.

"Шта год да се деси, увек ћемо да будемо уз свој народ и пре и после Бањске и увек ћемо да будемо уз Србе који на Косову и Метохији живе. Никада их нећемо оставити на цедилу. Наш је посао да у наредном периоду обезбедимо да ви живите боље", рекао је Вучић.

На предизборном скупу у Крушевцу, Вучић је рекао да су грађани у том крају раније сањали о томе да ауто-пут дође до Трстеника и Краљева и да се то остварује, пошто ће моравски крај добити најмодернији дигитални ауто-пут.

Поручио је грађанима у том делу Србије кроз које пролази Моравски коридор да на изборима подршка листи "Србија не сме да стане" не буде нигде мања од 50 одсто.

Вучић је истакао да са друге стране опозиција нема никакав програм да понуди грађанима осим мржње према њему и његовој породици.

Председник Српске напредне странке и први на листи "Александар Вучић – Србија не сме да стане" Милош Вучевић изјавио је да грађани на изборима 17. децембра имају само два избора – између политике коју представља Александар Вучић и друге политике са свим листама коју, како је рекао, представља, заступа, командује и шефује Драган Ђилас.

"Драган Ђилас је шеф свих осталих листа, у то не морате имати дилему. Свима командује, и левима и деснима и зеленима и жутима и неким другим бојама и немају никакав заједнички програм, никакве заједничке идеје, никакве политике. Без одговорности према држави, без бриге за народ само са жељом да се дограбе далеко богатијих каса, државе и наших градова и општина. Заједничких каса које сте ви напунили својим радом која је држава стицала претходних година. И када тако поставимо ствари, знамо да су избори 17. децембра одлучујући", поручио је Вучевић.

Грађанима је поручио да је СНС, заједно са народом, у претходних 11 година много тога прошла и изборила се са великим изазовима, попут поплава, мигрантске кризе, короне, спасила економију државе, издржала притиске од почетка рата у Украјини, нови талас сукоба на Блиском истоку.

"Показали смо да заиста када постоји јединство народа, када имате јасну политику и визију и пре свега када имате снажно лидерство, онда можете да постижете резултате какве грађани заслужују и какав народ очекује. И управо, захваљујући народу, грађанима Србије, али и уз ту снажну диригентску палицу Александра Вучића, Србија се изборила са свим тим", поручио је Вучевић.

Председник ПУПС-а Милан Кркобабић рекао да је потписано још 187 нових уговора за доделу празних кућа на селу младим брачним паровима, што чини укупан број од 2.650 додељених кућа за две и по године од када је пројекат почео.

"Сместили смо на тај начин 10.000 људи, 3.500 деце и обезбедили им кров над главом. У Расинском округу додељено је 50 кућа, а просек година добитника је мањи од 30, а веровали или не, а то говори статистика, они су из града дошли на село", рекао је Кркобабић на предизборном скупу СНС-а у Крушевцу.

Фото: Танјуг/ Тара Радовановић
Опширније Краће

Вулетић за РТС: Потребно објаснити грађанима који је интерес Србије да постане чланица ЕУ

Носилац листе "Србија на западу - да се струка пита" Зоран Вулетић рекао је за РТС да су поводом навода појединих јавних личности о фалсификовању њихових потписа за подршку кандидатури листе "Србија на Западу" покренули кривичну пријаву против НН лица.

Поручио је да из једног дела опозиције стижу оптужбе о фалсификовању потписа због тога што не желе да виде ту листу на гласачком листићу.

Говорећи о програму, Вулетић је навео да је програм листе "Србија на западу" "једино решење" и да је подршка тој листи "јако широка" и да је реч о људима који никада нису пристали на национализам.

"Где се налази тај безбедносни оквир, перспективни оквир за наше младе, за наше образоване, за наше занатлије? Налази се у Европској унији. Оно што је неопходно је да ми дамо овде одговоре који су то политички предуслови да ми постанемо део Европске уније", истакао је Зоран Вулетић.

Упитан о француско-немачком плану, Вулетић је рекао да то више није план само те две земље, већ да је то сада "план Запада за Косово" и да је, што се тиче листе чији је носилац, приоритет да се тај план прихвати, као и да постане део поглавља 35.

Носилац листе "Србија на западу" рекао је да је грађанима потребно објаснити због чега је интерес да Србија постане чланица ЕУ.

"Где није неопходно да знаш неког партијског функционера да би се запослио, да би уписао дете вртић, да би уписао дете у школу? То се све налази у Европској унији. То је систем коме ми тежимо", истакао је Вулетић.

Додао је да сви који тврде да постоји алтернатива за чланство у Европској унији обмањују грађане и да је "крајње време да се изађе из тих лажи".

Вулетић је поручио да се залаже да се Србија одмах учлани у НАТО, а на питање, како то објашњава људима који су изгубили некога у бомбардовању 1999. године, одговара да је то био резултат "сумануте политике Слободана Милошевића и Шешеља", као и да ће чланство у НАТО бити јасан отклон од руске политике.

Поручио је и да је немогуће ићи ка Европској унији уз овакав однос са Русијом, али и Кином која нас, како је оценио, "лагано економски окупира".

Опширније Краће

Јеремић за РТС: Француско-немачки план је почетак краја државе Србије

Вук Јеремић са листе “Народна странка - Сигуран избор. Озбиљни људи“ рекао је, гостујући у емисији "Око" да се за Народну странку успех на изборима неће мерити бројем гласова, већ да ли ће се после избора стећи околности да се одбаци француско-немачки план о КиМ.

Према његовим речима, то је најнепосреднија и највећа опасност за опстанак државе, да тзв. Косово престане независна дражва.

"Кључна тачка француско-немачког плана је да Србија не пружа отпор чланству КиМ међународним организацијама, а ако дође до тога, биће нових сукоба на Балкану, било би озбиљних последица и по СПЦ“, подвукао је Јеремић.

Јеремић каже да је алтернатива томе опстанак државе Србије и да није довољно то урадити само на основу формалног одбацивања тог плана. "Ако гласате за НС то је гласање за одбацивање плана", навео је он.

После тога, како додаје, биће неопходно урадити дипломатске кораке да се редефинишу наши односи са ЕУ.

Сматра да је потребно редефинисати наше односе са Европом, потребно је испреговарати наш уговорни однос да Србија не тежи ка чланству и да буде део европског економског простоира, али да чланство не буде тема.

Француско-немачки план је почетак краја државе Србије, истиче Јеремић.

Што се тиче наших партнерстава са светом, када је реч о заштити територијалне целовитости, посебно место играју Рсуија и Кина које држе страну Србије у СБ УН и користе право вета, каже председник НС и додаје да и са другим змељама које нису признале Косово треба "тражити односе".

Јеремић предлаже да Срби из окружења из РС, Црне Горе добију посебне представнике у српском парламенту, јер Хрватска и Мађарска то имају.

Одбијање француско-немачког плана је корак који спречава да за неколико месеци дође "француско-немачки план два" који би предвиђао ревизију Дејтонског споразума, закључио је Јеремић.

Опширније Краће

Шапић: Изградња нове саобраћајнице - продужетак Грчке улице и спајање са Сурчинском

Александар Шапић, кандидат за градоначелника листе “Александар Вучић-Београд не сме да стане” обишао је локацију на којој ће бити изграђен продужетак Грчке улице и спајање са Сурчинском.

Истакао је да ће нова саобраћајница, дужине 700 метара смањити гужве и олакшати функционисање грађанима Сурчина и свих сурчинских насеља, али и Ледина и Новог Београда.

Према његовим речима, паралелно с тим послом завршава се саобраћајница Т6, која ће повезивати мали кружни ток на углу Сурчинске и будућег дела Грчке улице, са кружним током у Војвођанској улици.

"Очекујемо да до краја следеће године или почетком 2025. године завршимо обе саобраћајнице у дужини од два пута по 700 метара", прецизирао је Шапић.

Он је обишао и спортске терене на Бежанијској коси и најавио да ће бити изграђен спортски центар какав не постоји у овом делу Европе.

Српска напредна странка
Опширније Краће

Руска странка се залаже за отварање још једног Руског хуманитарног центра

Руска странка се залаже за отварање још једног Руског хуманитарног центра на простору Војводине.

У протеклим годинама када је нашу земљу погодио разорни земљотрес у Краљеву, као и разорне поплаве широм Републике Србије, управо је тај хуманитарни центар са својим особљем био у сваком тренутку на услузи нашим грађанима, истиче се у саопштењу. 

Опширније Краће

Зукорлић потписао петицију за обнову Старе чаршије и Градске тврђаве у Новом Пазару

Председник Странке правде и помирења и носилац листе "Уједињени за правду" Усаме Зукорлић потписао је петицију за обнову Старе чаршије и Градске тврђаве у Новом Пазару.

Циљ је, како се наводи у саопштењу, да се обнова изврши у пуном облику како би се том делу града вратио аутентичан изглед.

Опширније Краће

НАДА: Заштитићемо архитектонску баштину Београда

Српска коалиција НАДА, коју чини Нови ДСС и ПОКС, залагаће се за заштиту архитектонске баштине Београда.

”Београд нажалост се све више претвара у Паралију. Инвеститорски урбанизам је нешто што је рак рана овог града. За сваку целину и све објекте који су некада били под претходном заштитом ставићемо мораторијум на изградњу, неће се издавати локацијски услови а камоли грађевинске дозволе“, рекао је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић.

Истиче да се један народ препознаје и по својој култури, те да ће, као приоритет, заштитити архитектонску баштину престонице.

Опширније Краће

Ђурђевић Стаменковски: Грађани бирају између Устава и ултиматума

Прва на листи Националног окупљања Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је у Чачку да грађани на изборима 17. децембра бирају између Србије и ЕУ, између Устава и ултиматума.

"Поручујемо да је 17. децембра национално окупљање, када ћемо изабрати своју независност, своју државу, своје светиње, своје Косово и Метохију и право да о својој земљи одлучују њени грађани", рекла је председница Заветника.

Опширније Краће

Дачић у Рашкој: Социјализам је могућност да грађани лепо живе од свог рада

Председник СПС-а на трибини у Рашкој рекао је да му је част да буде у средишту старе српске државе, верском и културном епицентру нашег народа, и додао, да имамо дужност да чувамо наше светиње, којих је највише на Косову, наш народ, нашу цркву, а да је на том месту посебно изражен.

Социјалистичка партија Србије, понавља, своју политику заснива на идеји социјализма и патриотизма.

Према речима Дачића, социјализам није асоцијација на једнопартијски систем, већ на могућност за све грађане да раде и од свог рада лепо живе.

"То је идеја социјалне правде у којој је на једног пензионера било три, четири запослена чиме се стварао простор за социјалну надградњу и добру социјалну политику, а после 5. октобра и доласком тзв. капиталног неолиберализма тај однос се свео на 1 према 1, фабрике су распродате, радници отпуштени, грађани осиромашени..."

"И даље се залажем за старе вредности и фабрике које раде и пуне су радника, залажем се за бесплатно школовање и бесплатну здравствену заштиту, активне домове културе у сваком месту, залажем се за друштво без криминала и све добре вредности које морамо да пренесемо у будућност. Свако дете мора да има исте могућности и прилике за успех без обзира да ли долази из централног града у Србији или села у унутрашњости", навео је Дачић.

Дачић је по питању социјализма, кључне политичке идеје СПС-а, закључио да Срби воле правду, а нарочито социјалну правду.

Опширније Краће

Стевановић: Равномеран развој приоритет коалиције НАДА

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС одржала је трибину у Крагујевцу са које је бивши градоначелник Крагујевца у више мандата, Верољуб Стевановић поручио да је приоритет те коалиције равномеран развој Србије.

"Грађани Крагујевца, Шумадије и целе Србије, уколико дате прилику коалицији НАДА, да врши власт у Србији, ова земља ће се равномерно развијати. То вам гарантујем у име коалиције, јер ћемо децентрализовати власт", рекао је Стевановић.

Навео је и да ако желимо да престане миграција становништва ка Београду и Новом Саду, држава мора да обезбеди буџет за развој свих делова Србије, од Крагујевца, до мањих средина.

"Ако то не учинимо, за неколико деценија имаћемо пола становништва у главном граду, а остатак Србије ће опустети", истакао је Стевановић, саопштено је из коалиције.

Опширније Краће

Вацић: Простор испред Амбасаде Хрватске преименоваћу у Плато РСК

Миша Вацић, кaндидат за градоначелника Београда и носилац листе "Да се војска на Косово врати" каже да ће када постане градоначелник преименовати део Улице Кнеза Милоша испред Амбасаде Хрватске у "Плато Републике Српске Крајине."

Вацић је претходно најавио да ће Булевар Кнеза Александра Карађорђевића у делу од Амбасаде САД до Амбасаде Албаније преименовати у "Косово је Србија" како би то стајало на сајту и званичним документима тих амбасада.

Опширније Краће

Мали у Суботици: Држава подједнако водила бригу о старима и младима

Са грађанима Суботице разговарали су представници листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане“ Весна Читаковић Ђуришић и Синиша Мали, који су рекли да је много тога урађено, да смо се много чега одрицали због тешких реформи, али да је Србија кренула напред.

Читаковић Ђуришићева напомиње да су млади најважнији аспект садашњости, а истовремено да су и наша будућност.

"Значајно је што је држава препознала да је улагање у младе инвестиција за бољу садашњост и кључни аспект још боље будућности“, сматра Читаковић Ђуришићева.

Према речима Синише Малог, држава је подједнако водила бригу и о нашим најстаријима, а и о нашим младима.

"Континуирано улажемо у пројекте који су везани за запошљавање младих, за отварање нових радних места, за њихову прву плату. Конкретним мерама подстичемо наше младе да своју породицу заснују у Србији и да своје снове остваре овде“, навео је Мали.

СНС
Опширније Краће

Председник СПС-а Ивица Дачић поручио је у Дијалогу на РТС-у да након избора 17. децембра коалиција коју предводи жели да настави сарадњу са СНС-ом, а да је на напредњацима да се изјасне да ли желе да наставе сарадњу са социјалистима.

За председника Новог ДСС-а Милоша Јовановића једина тема су промене и поручује да је на републичком нивоу могућа само сарадња са другим опозиционим листама и то само "тромесечна техничка сарадња".

Целу расправу Ивице Дачића и Милоша Јовановића можете погледати у посебном тексту.

Опширније Краће

ГИК: Почело штампање гласачких листића за београдске изборе

Штампање гласачких листића и целокупног изборног материјала за гласање на изборима за одборнике Скупштине града Београда, расписаним за 17. децембар, почело је данас у штампарији Службеног гласника, изјавио је председник Градске изборне комисије (ГИК) Зоран Лукић.

Председник Градске изборне комисије (ГИК) Зоран Лукић рекао је да је данас почело штампање гласачких листића и целокупног изборног материјала који се штампа у штампарији Службеног гласника.

"То је дакле, 1.613.190 гласачких листића што одговара укупном броју бирача у Београду на дан 1. децембар ове године, збирне изборне листе, записника о раду бирачких одбора, налепница и свега онога што је потребно за квалитетно и законито спровођење избора", рекао је Лукић.

Додао је да је тренутно у фази припрема и техничке организације за спровођење избора, као и за све оно што је потребно да 17. децембра избори протекну у најбољем могућем реду.

"Надам се да ће избори да протекну у миру и лепој атмосфери, као и да ће све проћи у складу са Законом", навео је Лукић.

Гласачки листићи за гласање на изборима штампаће се на А4 формату, на папиру беле боје, заштићеним воденим жигом по целој површини.

ГИК је претходно донела Одлуку о објављивању укупног броја бирача у Београду, Одлуку о облику и броју гласачких листића који се штампају за гласање на изборима за одборнике Скупштине града Београда, као и Одлуку о садржају и изгледу гласачког листића за гласање на изборима за одборнике Скупштине града Београда расписаним за 17. децембар.

Опширније Краће

СНС: Желимо да чујемо које су потребе грађана и учинимо Београд бољим местом за живот

Кандидаткиња са листе “АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Београд не сме да стане” Весна Видовић и повереница Савета за социјална питања Београда Наташа Станисављевић, посетиле су Петра Ћосо, ратног војног инвалида који је са породицом избегао из Хрватске.

“Брига о људима је приоритет Српске напредне странке и посетићемо сваку кућу, сваког грађанина, јер желимо да чујемо потребе наших суграђана и да учинимо наш град бољим местом за живот”, поручила је Видовићева.

Станисављевића је поручила да је "политика Српске напредне странке политика нових путева, нових вртића, нових здравствених установа, напретка Београда".

Опширније Краће

Шешељ: Србија неће бити паркинг за мигранте

Заменик председника Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика Александар Шешељ, поручио је са скупа у Сомбору да земље које су направиле несрећу у Сирији, Ираку и у Авганистану треба да виде шта ће са мигрантима из тих земаља. 

"Кроз нашу земљу пролази много избеглица са Блиског истока и из неких других азијских земаља, а чули смо и гласове свих тих наших европских пријатеља и партнера како би неки од тих људи требало да своју будућност потраже управо у Србији. Браћо и сестре, ми то нећемо дозволити. Оне земље које су направиле несрећу и у Сирији и у Ираку и у Авганистану, нека сада они виде шта ће са тим људима. Нека нас, Србе, оставе на миру", поручио је Шешељ.

Опширније Краће

Владимир Обрадовић: Успоставити праведнији систем зарада

Кандидат за градоначелника Београда испред листе "Србија против насиља" проф. др Владимир Обрадовић поручио је да ће после 17. децембра радити на стварању инклузивног и подржавајућег окружења за раднике широм Београда.

"Мој тим и ја после 17. децембра пружамо стабилност запосленима за дугогодишњи поштени рад који су обављали по уговорима на одређено време у предузећима у власништву града. Поред тога, експертском анализом је утврђено да је неопходно успоставити праведнији систем зарада, подржавање развоја комуникацијских вештина и тимског рада, као и заустављање дугогодишњег партијског запошљавања", поручио је Обрадовић.

Закључио је "да се радницима морају обезбедити радничка права која ће довести до тога да та класа буде стуб српске привреде".

"Зато позивам све запослене да 17. децембра заокруже број 3 на гласачком листићу и пруже подршку коалицији 'Србија против насиља', јер променом власти обезбеђују слободан рад без злостављања на раду", навео је Обрадовић.

Опширније Краће

Републичка изборна комисија је усвојила одлуку којом је утврдила да ће укупан број бирача на предстојећим изборима бити 6.500.165, а претходно је  утврдила збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима 17. децембра на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

За учешће на парламентарним изборима РИК је прогласио листе:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ – СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА СРБИЈУ – СРПСКА КОАЛИЦИЈА НАДА – НOВИ ДСС – ПОКС – ВОЈИСЛАВ МИХАИЛОВИЋ

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!/САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – ЗА НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА, ЗА НАШУ ЗАЈЕДНИЦУ, ЗА БУДУЋНОСТ!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МИРОСЛАВ МИКИ АЛЕКСИЋ – МАРИНИКА ТЕПИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА, ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ

9. СДА САНЏАКА – ДР СУЛЕЈМАН УГЉАНИН/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN

10. ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ И РАЗВОЈ – КОАЛИЦИЈА ЗА МИР И ТОЛЕРАНЦИЈУ

11. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ДР САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

12. ДОБРО ЈУТРО, СРБИЈО – САША РАДУЛОВИЋ (ДЈБ) – БОРИС ТАДИЋ (СДС) – АНА ПЕЈИЋ (ОТЕТЕ БЕБЕ)

13. ПОЛИТИЧКА БОРБА АЛБАНАЦА СЕ НАСТАВЉА – ШАИП КАМБЕРИ /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

14. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ – МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ

15. СРБИЈА НА ЗАПАДУ – ДА СЕ СТРУКА ПИТА

16. РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

17. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ

18. АЛБАНСКА ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА – УЈЕДИЊЕНА ДОЛИНА ALTERNATIVA DEMOKRATIKE SHQIPTARE – LUGINA E BASHKUAR

Ванредни парламентарни избори расписани су за 17. децембар. Истог дана биће одржани и покрајински и локални избори у 65 градова и општина..

Покрајински избори расписани су 16. новембра. Покрајинска изборна комисија је утврдила збирну изборну листу за избор посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Војводина не сме да стане

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. Руска странка  ̶  Срби и Руси браћа заувек!

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА за СРБИЈУ – НАДА за ВОЈВОДИНУ –  Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! – САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – За  нашег Председника, за нашу заједницу, за будућност!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МАРИНИКА ТЕПИЋ – МИХАИЛО БРКИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. TOMISLAV ŽIGMANOV – UJEDINJENI ZA PRAVDU – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI, USAME ZUKORLIĆ– STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA / ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ, УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА

9. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – ВОЈВОДИНА МОРА ДРУГАЧИЈЕ

10. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ

11. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери

12. Саша Радуловић (Доста је било – ДЈБ) – Борис Тадић (Социјалдемократска странка – СДС) – Ана Пејић (Отете бебе) – ДОБРО ЈУТРО СРБИЈО

13. ВОЈВОЂАНИ – Лига социјалдемократа Војводине – ВОЈВОЂАНИ, Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину – Бојан Костреш

Локални избори биће одржани у Београду, Kрагујевцу, Kраљеву, Kрушевцу, Новом Пазару, Пироту, Врању, Лесковцу, Лозници, Прокупљу, Смедереву, Шапцу.

Биће одржани и у општинама Брус, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабари, Жагубица, Житорађа, Kнић, Kоцељева, Kрупањ, Kуршумлија, Kучево, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пожега, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рековац, Сокобања, Топола, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприја, Уб, Црна Трава, Александровац, Бабушница, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић и Бојник.

ГИК је у наставку 19. седнице усвојио Решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред проглашене изборне листе број 13. МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић.

Београдски ГИК усвојиo збирну изборну листу за изборе за одборнике:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Београд не сме да стане

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ, ТОМА ФИЛА – ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА

3. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – ДОБРИЦА ВЕСЕЛИНОВИЋ – проф. др ВЛАДИМИР ОБРАДОВИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНA

4. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА БЕОГРАД – Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нoви ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић

6. РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

7. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

8. ДА СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ – МИША ВАЦИЋ

9. Саша Радуловић (Доста је било – ДЈБ) – Душко Вујошевић, Борис Тадић (Социјалдемократска странка – СДС) – Ана Пејић (Отете бебе) – ДОБРО ЈУТРО БЕОГРАДЕ

10. УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – ПРОМЕНА ЈЕ ПОБЕДА – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА / USAME ZUKORLIĆ – PROMENA JE POBEDA – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA

11. СРБИЈА НА ЗАПАДУ – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – ДА СЕ СТРУКА ПИТА – Владимир Ковачевић

12. Група Грађана ЋАЛЕ, ОВО ЈЕ ЗА ТЕБЕ

13. МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић

14. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ.

Пошто ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни, Законом о локалним изборима предвиђено је да се гласа на истим бирачким местима, а гласање спроводе исти бирачки одбори.

Изборне листе и за парламентарне и за локалне изборе подносе политичке странке, коалиције политичких странака, као и групе грађана.

Да би изборна листа на парламентарним изборима била проглашена, потребно је прикупити 10.000 оверених потписа грађана који подржавају листу, док је за мањинске странке довољно 5.000 потписа.

За проглашење изборне листе на локалним изборима потребно је да листу својим потписима подржи од 200 до 3.000 бирача, у зависности од броја регистрованих бирача у јединици локалне самоуправе на дан расписивања избора.

Бирач потписом може подржати само једну изборну листу, која мора бити оверена код јавног бележника, у општинској и градској управи или суду.

Изборне листе могле су да се поднесу до 26. новембра, односно 20 дана пре одржавања избора.

Сви грађани могу потпуно бесплатно да електронски поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку на порталу "е-Управа".

Штампање гласачких листића за изборе за народне посланике Народне скупштине почело је 6. децембра у штампарији ЈП "Службени гласник".

РИК је одлучио да ће гласачки листићи за избор посланика бити боје светла кајсија, док ће контролни листићи бити плави.

уторак, 27. фебруар 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво