Читај ми!

Почело штампање гласачких листића; Димитријевић: Рекордан број места за гласање у иностранству

Штампање гласачких листића за изборе за народне посланике Народне скупштине почело је око 9 сати у штампарији ЈП "Службени гласник". Владимир Димитријевић, председник Републичке изборне комисије (РИК) изјавио је за РТС да ће наши држављани на 81 месту у иностранству моћи да гласају, што је рекордан број у односу на протекле изборне циклусе.

Владимир Димитријевић, изјавио је за РТС, да је РИК на седници 3. децембра, према решењу Министарства државне управе и локалне самоуправе  утврдила укупан број листића на којима ће се 17. децембра гласати на изборима за народне посланика.

"Штампаће се укупно 6.500.165 гласачних листића на укупно 29 језичких варијанти. На српском ће се штампати на папиру А4 на језицима, на папиру А3 са две или три језичке варијанте, а на А2 са четири или пет језичких варијанти", објашњава Димитријевић.

Према његовим речима, у штампарији ЈП "Служени гласник" су и и представници проглашених изборних листа, бројних медија, домаћи и страни посматрачи, као и представници радне групе за штампање изборног материјала РИК-а.

Подела материјала

"У Србији ће се гласати на укупно 8.273 бирачка места, од чега 29 у заводима за извршење кривичних санкција, а 81, што је рекодан број, у иностранству у 35 држава", навео је Димитријевић.

Према његовим речима, и остали изборни материјал штампаће се у просторијама ЈП "Службени гласника", након чега ће координатори РИК-а поделити материјал локалним изборним комисијама најкасније до 12. децембра.

"Локална изборна комисија ће извршити примопредају изборнoг материјала најкасније до 15. децембра, док 17. децембра идемо на биралишта", каже председник РИК-а.

РИК је 1. децембра одлучио да ће гласачки листићи за избор посланика бити боја светла кајсија, док ће контролни листићи бити плаве боје.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво