Мировић: Одлука о покрајинском премијеру за две, три недеље

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је да је план те странке да до почетка јуна буду конституисане Скупшšтина Војводине и Покрајинска влада, а да ће одлука о покрајинском премијеру бити донета у наредне две или три недеље.

Мировић је рекао и да јошš није извесно ко ће, сем СНС-а и Савеза војвођанских Мађара ући у Покрајинску владу, додајући и да јошš нису донели одлуку ко ће бити будући покрајински премијер.

"Једноставно, у овом тренутку такву одлуку нисмо донели", изјавио је Мировић за Радио-телевизију Војводине.

Он каже да за мандатара Покрајинске владе у овом тренутку постоји више кандидата и да ће име бити познато у наредне две или три недеље.

"Подсећам вас да ускоро СНС има и скупштину странке заказану за 28. мај и ми ћемо у наредном периоду дефинисати и име кандидата за председника покрајинске владе", навео јеМировић.

На питање новинара коју би потез први повукао уколико би он сам био изабран на ту функцију, Мировић је рекао да не одговара на хипотетичка питања.

Поновио је да ће окосницу будуће владајуће већине чинити СНС са Савезом војвођанских Мађара, као и да СНС жели што ширу коалицију на покрајинском нивоу али да још није извесно ко ће у њу ући.

"Намера је да имамо што ширу коалицију јер је посао који нам предстоји огроман, нова политика, нови људи, нови елементи за решавање проблема у појединим областима.

На питање да ли ће се у новој већини наћи и Лига социјалдемократа Војводине, с обзиром да је лидер СВМ-а Иштван Пастор то већ јавно предложио, Мировић каже да ће окосницу рада будеће Покрајинске владе чинити програм СНС за Војводину.

"Саслушаћемо све идеје, па и идеју од господина Пастора, али је у овом тренутку тешко рећи ко ће још од других странака бити у тој коалицији", навео је и напоменуо да ће као битан фактор на то утицати и разговори о саставу будуће Владе Србије.

Од послова које треба обавити у Војводини у кратком року, он је навео ребаланс буџета који се може очекивати на јесен и он ће садржати нове приоритете када је реч о областима за које је Војводина надлежна.

"У односу на постојећу политику сукоба, будућа Покрајинска влада ће водити политику сарадње", каже Мировић и додаје да ће се то огледати кроз договоре са Владом Србије и локалним самоуправама о приоритетима који их могу окупити.

Према његовим речима, ти приоритети се тичу ваžжних инфараструктурних пројеката, попут изградње пута Нови Сад - Рума, заосталих радова на згради Народног позоришšта у Суботици, реконструкције држžавних путева првог и другог реда у покрајини, пројекти у здравству, модела субвенционисања у пољопривреди.

Мировић је истакао и да ће будућа Покрајинска влада морати много да šштеди јер је до сада, како је рекао, "било много расипнишšтва о чему је најбоље пресудила јавност на изборима".

На питање да ли ће афере на којима је СНС инсистирала у кампањи бити процесуиране, кажžе да је то питање за туžжилаšтво и суд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво