Рок за предаjу извештаjа о трошковима кампање истиче почетком јуна

Политички субјекти који су учествовали на парламентарним изборима имају рок до 5. јуна да Агенцији за борбу против корупције поднесу извештаје о трошковима изборне кампање, док су учесници на покрајинским изборима дужни то да ураде два дана раније, до 3. јуна.

Из Агенције за борбу против корупције наводе и да рокови за подношење извештаја за локалне изборе зависе од дана када су коначни резултати избора проглашени у различитим општинама.

Политички субјекти још увек предају извештаје о трошковима изборне кампање, с обзиром на то да још нису истекли рокови, наводи се у саопштењу.

Иначе, у извештајима је неопходно да буду наведени подаци о пореклу, висини и структури прикупљених и утрошених средстава из јавних и приватних извора.

Из Агенције подсећају да је за неподношење извештаја о трошковима изборне кампање законом предвиђена казна за политички субјекат од 200.000 до 2.000.000 динара, а за одговорно лице у политичком субјекту од 50.000 до 150.000 динара.

Када је реч о контроли, из Агенције истичу да ће користити податке које су прикупили посматрачи у контроли извештаја о трошковима изборне кампање, заједно са другим подацима достављеним од стране банака, јединица локалне самоуправе и пружалаца услуга.

"У свим случајевима за које се утврди да су током посматрања изборне кампање прикупљени подаци који указују на повреде Закона о финансирању политичких активности, Агенција ће поднети захтеве за покретање прекршајних поступака", наводе у Агенцији.

Из Агенције истичу и да на свом сајту ажурирају обавештења политичким субјектима у вези са роковима за подношење извештаја о трошковима изборне кампање, у складу са доступним подацима, додајући да су извештаји који су поднети и верификовани јавно доступни на сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво