Лекарима статус службеног лица?

Поводом напада на анастезиолога у Ургентном центру, Лекарска комора Србије тражи од Министарства здравља и парламента Србије да донесу закон којим би лекари стекли статус службеног лица.

Лекарска комора Србије позвала је Министарство здравља и парламент Србије да што пре усвоје закон о лекарству, којим би лекари стекли статус службеног лица.

У саопштењу поводом инцидента у коме је повређена лекарка анестезиолог Ургентног центра Србије, Лекарска комора упозорила је да би лекаре требало заштити законом, по угледу на тужиоце и судије.

Оцењено је да напади на лекаре и медицинско особље постају свакодневна појава у Србији и да је недопустиво да лекари страхују за свој живот и здравље док се против њихових нападача подносе само прекршајне пријаве.

Како је јуче саопштено из Ургентног центра Србије, анестезиолог Ирена Јозић повређена је у току поступка реанимације једне бебе, када су је физички напали мајка и ујак детета.

Породица тврди супротно, да лекари нису хтели да им помогну, и да им нису дозволи да буду уз дете које је умирало. Управа Клиничког центра Србије најоштрије је осудила напад на лекаре.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије