Градска власт у интересу Београђана

Градоначелник Драган Ђилас рекао да је градска власт у две године мандата радила као тим, искључиво у интересу Београђана. Уместо политичке припадности основни критеријум у раду била стручност, истакао Ђилас.

За две године мандата градска власт радила је као тим, искључиво у интересу Београђана, захваљујући и томе што је уместо политичке припадности основни критеријум у раду била стручност, истакао је градоначелник Драган Ђилас.

"Власт није бежала од проблема и гурала их под тепих", рекао је градоначелник, подсетивши да су, уз низ активности на развоју инфарструктуре, као и повећање бројних социјалних давања, често доношене и "непопуларне одлуке".

Ђилас се захвалио коалиционим партнерима на успешној сарадњи и што су се придржавали принципа да је град изнад свих политичких странака, изразивши задовољство оним што је урађено у претходне две године.

Градоначелник је подсетио на бројне инфраструктурне пројекте, као и на изградњу обданишта, наводећи да је Београд сада најдинамичнији део Србије, а и целог региона.

Ђилас је указао и на проблем безбедности у главном граду, наводећи да је неопходно, како би се грађани и они који дођу у Београд осећали сигурно и безбедно, предузети појачане активности и на том плану.

Према његовим речима, у протекле две године забележен је пораст новорођених беба, а град је настојао да помогне трудницама и породиљама исплатама додатка, али и омогућавањем другог бесплатног покушаја вантелесне оплодње.

Радови на Газели напредују предвиђеним темпом

Ђилас је одбацио критике појединих опозиционих странака да се Београд превише задужује и навео да кредитна задужења не прелазе једноцифрени проценат, а да је законом дозвољено да износи 15 одсто од вредности градског буџета.

Упитан о очекиваним саобраћајним гужвама у септембру због радова на мосту Газела, Ђилас је истакао да радови на тој саобраћајници напредују предвиђеним темпом и да ће се у септембру сагледати начин решавања и тог проблема.

Према његовим речима, у спречавању гужви, уколико затреба, планирано је и постављање понтонског моста како би се олакшало функционисање саобраћаја.

Председник градске скупштине Александар Антић је истакао да је у претходне две године све што је постигнуто остварено тимским радом, истичући да је направљен систем који је функционисао у интересу свих грађана.

Антић је подсетио да је "овај тим направљен у политички тешким и комплексним временима када се многи његови садашњи чланови нису ни познавали, а "гледали су се преко политичког нишана".

Штедљивост градске власти 

Заменик градоначелника Јован Кркобабић навео је да је током досадашњег мандата доста учињено, истичући правовремену помоћ онима којима је најпотребнија - старима и деци, као и штедљивост градске власти, "која је све оно што кошта један динар плаћала толико или 0,80 пара".

Члан градског већа Мирослав Чучковић истакао је да је задовољан начином решавања свих проблема, упозоривши да дневно у престоницу долази 300 до 500 људи из Србије у потрази за послом, али и да се тај проблем може решити кроз велике инфраструктурне пројекте који ће омогућити развој свих крајева наше земље.

Шеф одборничке групе ЛДП-а у градском парламенту Дејан Ранђић је рекао да градска власт није подлегла било каквим страначким компромисима, већ су проблеме решавали професионалци, али је истовремено указао и на неопходност повећања активности на побољшању безбедности.

Градску власт сачињавају Демократска странка, коалиција СПС-ПУПС, Либерално-демократска партија, Српски покрет обнове и Социјалдемократска партија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара