Брига за здравље рудара

На површинском копу "Дрмно" код Костолца отворена прва амбуланта за рударе. Због близине угљенокопа, здравље рудара директно угрожено па честа боловања доносе и губитке.

За 1.800 запослених на Површинском копу Дрмно код Костолца отворена је здравствена станица у којој ће бити омогућена и превентивна заштита.

Због близине угљенокопа, здравље рудара директно је угрожено па честа боловања доносе и губитке. Имајући на уму ту ћињеницу здравствена заштита запослених један од приоритета Привредног друштва "Термоелектране и копови Костолац".

Раднике Површинског копа Дрмно гуше испарења и угљена прашина. Пече их сунце и стеже мраз. Најчешће обољевају од кардиоваскуларних и респираторних болести.

Према речима Јовице Тошковића, председника синдиката Површинских копова "Костолац", прошле године на површинском копу "Дрмно" због боловања радника је изгубљено 180.000 сати а због повреда на раду још 25.000.

Нова амбуланта опремљена за превентивно деловање, специјалистичко-дијагностичке и лабораторијске прегледе, и стоматолошко лечење требало би да помогне да се ове невеселе бројке смање.

Амбуланта је отворена у сарадњи са Здравственим центром Пожаревац.

Уговор су потписали Драган Јовановић, директор Привредног друштва "ТЕКО Костолац" и директор Здравственог центра Пожаревац Миодраг Богосављевић.

У амбуланти ће радити лекари Здравственог центра, а у опремање и адаптацију простора Привредно друштво "Термоелектране и копови Костолац" уложило је десет милиона динара.

Планирано је да у наредном периоду таква амбуланта буде отворена и у оквиру термоелектране "Костолац Б".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије