Нема дуплих плата у Пореској управи

Пореска управа демантовала наводе Удружења правосудних службеника и сарадника да се запосленима у Пореској управи исплаћују дупле зараде, на основу посебног Правилника о платама и другим примањима.

Заменик директора Пореске управе Зоран Васић и председник синдиката у тој институцији Милован Думић демантовали су тврдње председника невладине организације Удружење правосудних службеника и сарадника Славице Живановић да неки службеници Пореске управе примају двоструке плате.

Најављујући кривичну пријаву против Славице Живановић, Васић је рекао да Пореска управа од 2009. године у потпуности поштује законе о буџету који забрањују исплату било каквих додатака, бонуса и стимулација и да је обрачун за плате запослених јединствен.

Пореска управа нема агенције или организационе јединице чији би запослени примали другачије обрачунате зараде, изјавио је Васић.

Он је навео да је просечна плата у Пореској управи, у којој више од 55 одсто запослених има високу стручну спрему, око 40.000 динара.

Думић је рекао да је Славица Живановић "после испуњења неких личних интереса" напустила Синдикат запослених у правосуђу и управи, чији је председник била, и основала невладину организацију.

Синдикалци Пореске управе су разговарали са Славицом Живановић док је била на челу Синдиката запослених у правосуђу, али без резултата.

Разговори нису ишли у смеру да запослени добију нешто, већ су тема били лични интереси, рекао је Думић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије