Читај ми!

Министарство информисања: Осуда претњи РТС-у, нико нема право да вређа и напада рад медијских установа

Министарство информисања и телекомуникација саопштило је да најоштрије осуђује поступке народног посланика Радомира Лазовића када је у току протеста испред зграде Јавне медијске установе Радио-телевизија Србије спрејом офарбао ружичастом бојом таблу на којој је исписан назив јавног сервиса. Том приликом изузетно забрињавају и речи посланика упућене Јавном медијском сервису - "сматрајте ово упозорењем", наводи се у саопштењу.

Министарство информисања наводи да је Лазовић, иако је у обраћању присутнима реторички изразио неслагање са уређивачком политиком јавног медијског сервиса, упркос константном јавном залагању за уздржавање од позивања на насиље, "својим поступком још једном јасно показао које су то вредности за које се залаже".

"Нико нема право, па ни народни посланик, да вређа, напада и понижава рад медијских установа, као и да уништава имовину", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, "слобода изражавања и различитост мишљења су темељне вредности нашег друштва" и Министарство ће увек подржавати слободу медија и говора, али претње, као и уништавање имовине "не представљају ни једну демократску вредност, већ напротив вандализам".

"Подсећамо да је Законом о јавним медијским сервисима предвиђено да у обављању основне делатности јавни медијски сервис има институционалну аутономију и уређивачку независност посебно у погледу утврђивања концепције и одређивању програмских садржаја у складу са овим Законом", наводи се у саопштењу.

Министарство апелује на све учеснике у јавним обраћањима да обрате посебну пажњу на сваку изговорену реч, да се суздрже од претњи, јер нико нема права да угрожава безбедност медијских радника са чијом се уређивачком политиком не слажу.

субота, 09. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу