Читај ми!

Заштитник грађана апеловао на Ђорђа Јоксимовића да сарађује са институцијама зарад интереса деце

Заштитник грађана Зоран Пашалић апеловао је на Ђорђа Јоксимовића, чија се деца пет година налазе у хранитељској породици, да истраје у спровођењу Плана услуга и мера за породицу и дете који је по први пут потписао и у чијој изради је учествовао у сарадњи са Центром за социјални рад у Крагујевцу, јер управо на основу тог плана има могућност да унапреди своје родитељске способности и да своју децу врати под старатељство, наводи се у саопштењу.

"Апелујем на господина Јоксимовића да у потпуности сарађује са органом старатељства у Крагујевцу зарад најбољих интереса деце. Одлуку о делимичном лишењу родитељског права донео је Основни суд у Крагујевцу, а потврдиле још две више судске инстанце. Стога, господин Јоксимовић право на родитељско старање може да поврати једино у поступку пред Основним судом у Крагујевцу који је у току, а на основу процене стручњака да је дошло до унапређења родитељских способности", рекао је Пашалић, а наводи се у саопштењу Заштитника грађана.

Пашалић је, с тим у вези, затражио од Центра за социјални рад у Крагујевцу да настави да пружа континуирану стручну подршку Јоксимовићу у подизању родитељских компетенција са крајњим циљем враћања његово троје деце у примарну породицу.

По сопственој иницијативи, а после сазнања из медија да Јоксимовић годинама покушава да под старатељство врати своје троје деце и да не може да успостави контакт са надлежнима у Центру, Заштитник грађана је 18. јануара 2021. покренуо поступак контроле правилности и законитости рада Центра за социјални рад "Солидарност" у Крагујевцу и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

Поводом нових информација у медијима да је Јоксимовић одавно испунио све услове да поврати децу, али да не може да успостави контакт са надлежнима у Центру, Заштитник грађана покреће нови поступак контроле рада надлежних органа током којег је још једном утврдио да су све предузете активности Центра спроведене у циљу заштите права и најбољих интереса деце.

Заштитник грађана је, како се наводи у саопштењу, у новом поступку обавио и разговор са Јоксимовићем који га је упознао са својим случајем.

Имајући у виду да није доставио обећану документацију, наводи се да је Заштитник грађана поново контактирао Јоксимовића, а након тога и његове пуномоћнике који су доставили документацију која је примљена 10. фебруара 2021. године а у којој није било нових доказа у односу на документацију коју је доставио Центар, као ни доказа о покретању судског поступка за враћање родитељског права.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара