Нови Пазар, сећање на жртве НАТО бомбардовања

Уз сузе, свеће и цвеће родбина, пријатељи, грађани и представници институција војске, полиције и локалне самоуправе одали су пошту жртвама НАТО бомбардовања пре 16 година у Новом Пазару.

На данашњи дан, 31. маја 1999. године у 13.25 минута НАТО бомбом погођена је стамбена зграда Р-74 у Улици Стевана Немање у Новом Пазару. Тада је страдало 11 недужних цивила међу којима је и најмлађа жртва НАТО агресије, двогодишњи Марко Симић, који је живот изгубио у наручију свога оца Владана Симића.

Нашли су их загрљене. Марко би сада имао 18 година, а заувек је остао дете. Поред њих погинули су и Драгица Биорац, Драган Симовић, Звездан Јајић, Миодраг Никић, Ђорђе Пантовић, Голуб Ратковић, Марко Роглић, Рацо Вранић и Дејан Милошевић.

Место на коме се налази споменик погинулим Новопазарцима добио је назив Трг НАТО жртава, а покренута је и иницијатива да један од вртића у Новом Пазару носи име Марка Симића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво