Читај ми!

Плава птица: Лов на знање!

Наши гледаоци, другарићи, добро знају да, кад чују чувену реченицу: "Идемо у… лов на знање!“ на сцену ступа наша гусарска посада, која нам открива занимљиве информације о неком појму. Будите са гусарима у суботу, 04. маја у 09:35ч на Другом програму Телевизије Србије.

За нама је једна чудна година. Година коју нисмо могли ни да замислимо, а камоли предвидимо; година у којој је свет стао. Научили смо да живимо не дружећи се или не бар на начин како смо навикли. Научили смо да носимо маске, науили смо да живимо са дистанцом. Научили смо, да кад се мора, може да се живи другачије, много другачије од онога како смо навикли. Ипак, научили смо да морамо да се потрудимо да битне ствари не пореметимо, важне односе не изгубимо, особе које волимо наставимо да волимои омогућимо да оне и даље воле нас

И "Плава птица“ је прошла кроз све што и сви остали… Трудила се да остане ту за своје другариће, како би им лакше прошли дани изолације и дистанце, очувавши све што се могло очувати. Једино што је морало да се догоди због пандемије је да немамо наступе наших другарића, али смо се потрудили да све остало буде нетакнуто.

Наши другарићи су навикли да после нове године гледају специјал-епизоде, које их подсећају шта смо све научили у претходном периоду. Прва у реду таквих епизода је епизода у којој ће наша гусарска посада пловити по пучини ловећи знање… Откриваћемо један по један појам и другарићи који нас први пут гледају моћи ће да науче, а они који су нас верно пратили, моћи ће да обнове оно што су са нама, кроз забаву, научили.

И зато, будите са нама у суботу 04. маја 2024. године у 09:35, летимо, као и до сада, на Првом програму Телевизије Србије. На нашем званичном јутјуб-каналу можете пронаћи и све наше претходне епизоде, као и на нашој платформи www.rtsplaneta.rs. Пишите нам на е-маил: plava.ptica@rts.rs, facebook- профил или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију "Плава птица‘“.

О "Плавој птици“ брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић и многи други.

 

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије