Читај ми!

На слово на слово

О "На слово на слово", генијалног Душка Радовића, не треба трошити пуно речи.

Серија која је претварала улице у улице без људи који су журили кући да гледају исту; морала је да заслужи и свој римејк јер су данашње генерације неког другог кова. Деца данас путем својих паметних телефона могу да виде и даунлодују најмодерније цртаће, клипове и видео материјале. Приближити њима традицију није лак потез. Римејк ове серије жеља је редакције Дечјег и Школског програма и РТС а да докаже и покаже да су неки текстови, у овом случају Новака Новака, ванвременски и да могу да се ураде и екранизују у свим временима и модерним технологијама. Душко Радовић је без дилеме био један од најплодоноснијих уредника ове телевизије, редакције, а показатељ вечности његовог дела је и ова серија.

Аћим је другачија лутка од оне предходне, Мића је Светислав Гонцић уместо Миће Татића, али текст је исти, идентичан као и у првом серијалу, само подређен деци данашњег доба - деци која владају модерним технологијама, која знају да скидају цртаће са интернета, која препознају неке друге тенденције.

И данашњи Мића и Аћим су се снашли и у режији, Даријана Михајловћа показали да умеју да преживе сва времена и све епохе. Очекујемо их и у неким новим редитељским виђењима.

 

 

 

 

 

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу