субота, 22.11.2025, 14:45 -> 11:35
štampajГастрономад
Кухиња испод грчког водопада
Поред некадашњег старог гробља близу града Едеса у области Пела у Грчкој, данас протиче река Едесеос, која са планине Кајмакчалан (Ворас) формира језеро и чувене водопаде. Управо у овом јединственом амбијенту наш гастрономад Никола Вучковић припремио је говеђе кобасице са кус-кусом – једноставно, рустично јело које се савршено уклапа у планински карактер краја и медитеранске укусе Грчке.
Кувао га је заједно са шефом Теодорисом Курацоглуом, који најбоље познаје традицију и намирнице овог региона. Јело је спој природне једноставности, локалног идентитета и теренског начина кувања који носи дух Едесеос водопада. Никола је у студију припремио и свињски филе са празилуком, паприком и локалним сиром "баћос". Пријатно гледање!
Коментари