Читај ми!

Гастрономад

Паштета и домаћи хлеб

Паштета од пилеће џигерице једно је од најпознатијих европских јела које спаја једноставност и елеганцију. Кроз историју заузимала је посебно место у француској, британској и средњоевропској кухињи. Пилећа џигерица, када се термички обради са луком и путером, добија свиленкасту текстуру и богат укус. Најчешће се обогаћује вином или коњаком, што јој даје додатну дубину укуса. Уз паштету се често служе слатко-киселкасти додаци попут џема од црвеног лука или воћних чатнија, како би се постигао савршени баланс.

Међутим, каже се да паштета без хлеба није потпуна и да заједно чине савршени гастрономски пар. Зато наш гастрономад Никола Вучковић припрема и хлеб за ову прилику. Неутрална и мекана структура хлеба савршено носи паштету и истиче њен карактер. Било да је у питању хрскави багет, мекана ћебата или тамни ражани хлеб, свака од ових врста ствара другачије и хармонично искуство. Комбинација кремасте паштете и топлог домаћег хлеба представља уравнотежен однос текстура и укуса. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом