Читај ми!

Гастрономад

Најбоље из Индије

Значај индијске кухиње далеко превазилази њену традицију и разноврсност. Специјалитети са индијског потконтинента значајно су утицали на светску гастрономију, посебно на британску, блискоисточну и кухиње југоисточне Азије. Наш гастрономад Никола Вучковић представиће нам оно у чему уживају стотине милиона људи, не само у Индији, већ широм света - индијску пилетину са путером у парадајз сосу и наан хлеб.

Пилетина са путером у парадајз сосу једно је од најпознатијих и највољенијих јела индијске кухиње. Настало је средином 20. века у Делхију, данас је глобални симбол индијских специјалитета. Карактерише га сочна пилетина маринирана у јогурту и зачинима, кувана у богатом, кремастом сосу од парадајза, путера и гарам масале, који спаја благу слаткоћу са пикантним нотама. Уз ово јело готово увек иде наан хлеб – мекани, пуфнасти индијски хлеб, који се традиционално пече у тандори пећи, на високим температурама, што му даје специфичну хрскавост споља и мекоћу изнутра. Никола га је у емисији припремио у тигању, што је сјајна алтернатива, јер задржава сочност и омогућава да се лако припреми и код куће. Комбинација овако припремљене пилетине и наан хлеба није само гастрономски ужитак, већ и право путовање кроз Индију – јело које савршено спаја богату традицију и укусе једне од најразноврснијих кухиња света. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом