Читај ми!

Гастрономад

Крушке у вину из Сремских Карловаца

Сремски Карловци су бисер Војводине – место богате историје, духовности и вина. Познати по првој српској гимназији и чувеном Карловачком миру, овај град је вековима средиште виноградарства и производње аутентичних вина, попут бермета – ароматичног десертног вина које се некада служило и на бечком двору. Николу је у Карловцима угостио колега Драгиша Стефановић Гиле, који је куварски занат "пекао" у многим европским земљама. Тренутно живи у Карловцима, а у Гилетовој кухињи на отвореном правили су сармице од винове лозе са филом од рибе и најавили Грожђебал, који ће се одржати у септембру.

Инспирисан културним наслеђем, наш гастрономад Никола Вучковић припремио је поширане крушке у вину – елегантан, класичан дезерт у којем се спој воћне сласти и зачињеног вина савршено уклапа у традицију и дух Карловаца. Припремљен на модеран начин са маскарпоне кремом и бисквитом од овсених пахуљица, овај десерт је омаж винарском крају и његовим софистицираним укусима. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом