Читај ми!

Зелена економија

Веза између пољопривредне производње и биодиверзитета у земљма Балкана је јака. Многа пољопривредна станишта, створена су вековним праксама традиционалне испаше и неинтензивним начинима пољопривредне производње.

Како то изгледа у нашем комшилуку а како у Војводини у овој емисији Знања имања говоре:

Радан Божовић, апсолвент ветерине испаса стоку на 1700 метара надморске висине у Катуну Куљапича поток - овај традиционални начин производње ускоро постаје део светског ланца зелене економије.

Драган и Вања Шћекић из села Штитари код Берана прешли пут од традиционалног сточарства до био повртарске производње.

Миодраг Мишо Кастратовић из села Полице, чува смеђе говече и производи сир врхунског квалитета.

Игор Дубак, стоматолог, није заборавио свој Катун Шишка, и учинио га доступним гостима из целог света.

Милош Комазец, ратарство и сточарство заокружио градњом биоенергане, која зелену енергију враћа земљи.

Холо Роланд из Дорослова освојио светске стандарде подижући најмодернију фарму свиња.

Уредник: Драгана Попов

Новинари: Радица Смиљковић, Ана Маринковић, Миле Новаковић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом