Читај ми!

Гастрономад

Бразил - очаравајући спој укуса

Просторе Бразила хиљадама година насељавале су стотине племена, која су уживала у богатствима кишних шума, ловећи, рибарећи, сакупљајући воће и орахе, али и узгајајући маниоку и махунарке. Са европским освајачима и афричким робовима у Бразил су стигли и нови састојци. Овдашње поврће, риба и плодови мора, у споју са намирницама донетим из Европе и Африке, као што су пиринач, маслине, бели лук, палмино уље, кокос, затим говедина и свињетина, постали су основа бразилске исхране. Када је Бразил стекао независност, у земљу су почели да долазе и многи досељеници. Сада локалну кухињу више не представљају само изврсна кафа или сласно воће, већ и разни специјалитети из целог света. Уз традиционалне орашчиће, ананас, маниоку, гуарану или палмине плодове, бразилска кухиња једна је од најзанимљивијих за праве гастрономе.

Наш гастрономад Катарина Петровић Каја припрема нам бразилско пециво од сира и бразилске млечне шећерне пралине. Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом