Читај ми!

Утопија

У Културном дневнику говоримо о овогодишњем Фестивалу игре који се завршава плесном представом "Утопија" Националне компаније Малте.

Осветљавамо шта чини "Линерни колоплет" Вукашина Миловића у Галерији Хаос, међу изложеним скулптурама и цртежима замршеним на металу.

Пред реситал на Коларцу, за емисију је говорио шпански пијаниста Рубен Лоренцо. Његовим наступом наставља се традиционални циклус "Коларац твој свет музике".

Културни дневник представља књигу "Роботке"  Драгане Младеновић и најављује филм "Присила" редитељке Софије Кополе.

Поводом 80 година ослобођења од нацизма, у Риму је премијерно изведена симфонија америчког композитора Вилијама Шумана "Ардеатинске пећине", а славни диригент Рикардо Мути је предводио оркестар. Гост Културног дневника је Иван Илић, диригент и музички уредник овогодишњег фестивала Београдско пролеће које се 20. априла одржава у МТС дворани.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Мирјана Милосављевић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара