Читај ми!

Емоције и духовност

У Културном дневнику говоримо о овогодишњем Фесту, о премијери филма "Јорговани" који су аутори сврстали у комедију и најављују га као друштвену сатиру.

У Српском књижевном друштву, на комеморативном скупу, говорило се о значају и наслеђу академика Горана Петровића. У емисији представљамо књигу "Жена која зауставља сатове" Корнелија Кваса, извештавамо са изложбе "Географија ничега" чији је главни предмет истраживања фигура жене, као и са ауторског концерта Ивана Бркљачића. У Лондону је отворена изложба посвећена америчко-јапанској уметници Јоко Оно и представља њену концептуалну праксу и идеје, као и кампање коју је водила за мир у свету. Гост Културног дневника је маестро Бојан Суђић пред концерт са Хором РТС и програмом духовне музике Сергеја Рахмањинова на Коларцу 29. фебруара.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија… Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Марко Шотра
Монтажер Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије