Читај ми!

Јутарњи програм

Фебруар је на путу да обори многе топлотне рекорде. Глобално загревање  подиже температуре на копну и океанима. Човечанство је на путу да доживи најтоплији фебруар у историји. Колико глобално загреавање утиче на здравље, шуме Амазона, леднике Антартика, питања су за професора Владимира Ђурђевића.

Како да се деци без родитељског старања омогући да се образују, лакше запошљавају, интегришу у друштво?

Шта нам доноси нова рунда разговора Београда и Приштине? Зашто су важне консултације о кандидату за председника Владе? Који је значај најављене посете кинсеког председника Си Ђинпинга? Да ли ће Новак поново да буде проглашен за најбољег спортисту планете? У Темама дана биће професор Владимир Вулетић, социолог.

Традиционално и ове године Филмски центар Србије био је на фестивалу у Берлину. Како се то кроз формалне састанке и неформалне разговоре промовисала српска филмска продукција? Да ли је Србија и даље пожељна локација за снимање филмова? О томе нам говори Иван Карл, в. д. директора Филмског центра Србије.

У октобру ће Радио Београд прославити читав век постојања. 15. фебруара Радио је одликован Сретењским орденом првог степена. Поводом великог јубилеја нашег Радија, Поште Србије објавиће поштанске маркице са мотивима Радио Београда. О томе после 9 сати.

Нова сезона серије Тајна винове лозе има и нове ликове. Редовни гледаоци су их упознали, ми ћемо детаљније да причамо о њима после пола 10. Конкретно, представљамо Богдану, младу мајку која је у бегу од мужа насилника, девојчицу Дуњу, Богданину ћерку, као и сумњивог конобара Петра.

Из царства зачина, из Шри Ланке, причу за Јутарњи програм припремио је Момчило Антонијевић, наш колега новинар и народни травар.

Мрежа организација за децу Србије расписала је литерарни и ликовни конкурс „Детињство је…“. Овај конкурс има за циљ представљање права деце за безбрижно детињство, под слоганом „Не желим бриге, желим више игре“. О томе после 10 сати.

При крају емисије говоримо о новом албуму "Нека друга", џез певачице Александре Бијелић.

уредник емисије: Душица Тасић; водитељ: Бојана Марковић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије