Читај ми!

Гусари и Доктори у циркусу

Добро дошли у прво полуфинале! Екипа Гусара и екипа Доктора ће одговарати опрезно, као да ходају по жици. Жонглираће идејама док су им мисли у равнотежи. Угостићемо полазнике школе циркуса и све то у суботу, 9. децембра у 11:53ч на Првом програму Телевизије Србије.

И дошли смо до првог полуфинала друге сезоне "НТЦ квиза“. Наши полуфиналисти су екипе Гусара из Зрењанина, Доктора из Шапца, Филиповића из Београда и Академаца из Шајкаша. У првом полуфиналу бориће се ученици Основне школе "Јован Цвијић“ из Зрењанина и Основне школе "Лаза К. Лазаревић“ из Шапца. Оба тима су спремна да се такмиче игром, а ко се буде посвећеније играо, обезбедиће себи финалну борбу. Онај тим који буде имао мање поена, бориће се за треће место.

Бориће се маштом, мишљењем, брзином, асоцијацијама, бориће се да буду бољи од другог тима, али и бољи од себе и у НТЦ шифрама, и у спајалицама, и у причама, и у ребусима, укратко – у свим играма. А на крају – у госте долазе они који ће им објаснити шта је то данашњи циркус и како он изгледа.

Данашњи циркус нема животиње, али има артисте, оне који возе моноцикл, оне који балансирају на лопти, жонглирају и у свему томе се такмиче само против себе. Да уравнотеже своје мисли и тело и буду бољи од себе јуче. Полигон, као последња игра, имаће везе са циркусом, а и са нечијом победом.

Навијајте за свој омиљени тим, сада већ постаје напето и неизвесно! Будите са нама и ове суботе, 9. децембра у 11:53ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 10. децембра у 8:30ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије