Читај ми!

Ту где Сава Дунав љуби, у Гучи где труба труби...

Шта је Чунгула, зашто је Цезар понео Рубикову коцку и зашто је Наполеону био важан розе багер, сазнајте у другој четвртфиналној епизоди "НТЦ квиза“. У одгонетању ових задеветаних и задесетаних одговора у десетој епизоди помоћи ће нам најшаренији водитељски пар, а њега чине Ана Емић и Слободан Шаренац. Као прави домаћин, дочекаће их наш Миљан Прљета. Будите са нама у суботу, 18. новембра у 12:10 ч на Првом програму Телевизије Србије.

Екипе Доктори (и Шапца) и Лале (из Лалића) стигли су до своје одлучујуће борбе, стигли су до четвртфинала. За једне ће ова епизода значити улазак у полуфинале, а за други тим одлазак у свој родни град са много успомена у сваком џепу. Успомене ће бити сваки освојени поен, успомене ће бити и сваки промашени одговор, али добар покушај, успомене ће бити саздане и од тимске игре, али и од радости и смеха...

Заједно са нашим Миљаном проћи ће у машти целу Србију. Доћи ће до археолошког налазишта где се ништа неће видети, али ће се чути гласови... По инструкцијама старих научника, глас треба слушати и повезати речи и бројеве који се чују. То су неке шифре, које су важне и Миљан ће их уписати на табелу.

Након тога тимови ће слушати интересантне приче о великим војсковођама... Сазнаћемо зашто је Наполеон јако волео розе багер, али и зашто је Александар Велики на крају приче отишао у месару. Сазнаћемо и шта повезује змаја и вулкан, али и шта су Бајша, Крушањ и Сивац.

Од др Ранка Рајовића ћемо сазнати зашто су симболи важни... Дете са три године улази у свет симбола и наш задатак је да га научимо да их повезује и тако ствара право правцато знање.

И на крају у госте примамо један шарени пар: Ану Емић и Слободана Шаренца, водитеље емисије "Шареница“, који су уздуж и попреко прешли Србију. Поставићемо им разна необична питања везана за нашу државу, а они ће нашим такмичарима задатке везане за градове у њој.

Будите са нама и ове суботе, 18. новембра у 12:10ч на Првом програму Телевизије Србије. Репризу можете да погледате одмах сутрадан, 19. новембра у 8:30 ч на Другом програму Телевизије Србије. Ако сте ипак у тим терминима на неком лепом месту са породицом, окупите их касније и потражите нашу нову НТЦ-авантуру на нашој платформи rtsplaneta.rs или youtube-каналу.

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, костимографкиња Тијана Будимлић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац водитељ – Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator ДОО.

Најлепше је учење – учење кроз игру!

 

НТЦ квиз

Autor:
РТС

„НТЦ квиз“ се емитује сваке суботе у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. У питању је права мождана авантура, коју зачињава велика количина дечје радости. А радости је највише у игри и зато смо у помоћ позвали пријатеља деце и великог заговорника игре, творца НТЦ система учења, др Ранка Рајовића! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво