Читај ми!

Миодраг Mија Илић, драмски писац, публицист, новинар и преводилац

Родио се и школовао у Београду. Дипломирао је енглески језик и књижевност на Филозофском факултету и драматургију на Факултету драмских уметности у Београду. Радио је у "Вечерњим новостима”, "Београдској недељи”, "Радио ТВ ревији” и РТС. Био је управник Београдског драмског позоришта, директор Драме Народног позоришта и уредник Програма за иностранство РТС.

Написао је 35 драмa, које су извођене на многим сценама у земљи и иностранству. Преводио је драмска и прозна дела са енглеског и италијанског језика. За свој рад добио је више домаћих и међународних награда. Члан је Удружења књижевника и Удружења новинара Србије. Један је од оснивача Удружења драмских писаца Србије а био је и председник овог удружења.

Као телевизијски аутор реализовао је пет веома запажених документарних серија истраживачког жанра, од којих су две Медијске империје „Quo vadis, свете?” – преточене у књиге. Интервјуисао је Че Гевару, Ноама Чомског, Збигњева Бжежинског, Френсиса Фукујаму, Лорда Овена и друге светске личности.

Аутор емисије: Драган Станојевић

 

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије