Читај ми!

Гастрономад

Паеља окупља људе

Шпанци за паељу кажу да је јело које окупља људе. Без паеље није могуће да се замисли нека прослава у овој земљи, а данас је светски позната и веома често се налази на менију многих ресторана широм света. Реч паеља користи се за посуду са две дршке у којој се припрема. Основа јела је пиринач, а само јело се из Валенсије проширило на читаву Шпанију и Латинску Америку.

Постоји десет основних састојака који се користе у припреми овог специјалитета - пилетина, зечетина, зелена боранија, лима пасуљ, парадајз, пиринач, маслиново уље, вода, шафран и со. Свака покрајина у Шпанији има неку своју особеност, па се, у складу са тим, додају и бели лук, пачетина, артичока, алева паприка, пужеви или рузмарин. Наш гастрономад Катарина Петровић Каја определила се за две верзије овог чувеног јела, па ће гледаоце научити како се припрема паеља са пилетином, кобасицама и гамборима и веганска паеља.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом