Читај ми!

Културни дневник

Гошћа Културног дневника је једна од водећих француских књижевница Камиј Лоранс, чији долазак у Београд у мају најављује велики сусрет наше две културе у октобру, када је Француска почасни гост Међународног београдског сајма књига.

Ове године наша култура обележава 125 година од рођења Десанке Максимовић и 30 година рада Задужбине која носи име ове наше велике песникиње. Тим поводом, а уочи 16. маја дана рођења Десанке Максимовић у Народној библиотеци Србије одржана је свечана академија "Иза штита поезије". Представа "Урнебесна комедија" по тексту Душана Ковачевића, премијерно је изведена на сцени Народног позоришта у адаптацији и режији Јагоша Марковића. У Београду је поново одржан Филозофски театар. Овога пута повод за разговор била је књига "Беда људских права" Филипа Балуноваћа. У току је 16. издање Белдокса, а у фокусу Културног дневника су домаћа остварења на овом Међународном фестивалу документарног филма.

Водимо Вас у Беч у палату Халбтурн на изложбу "Детињство у доба царевине-живот за круну", на којој су представљени предмети који су припадали деци на царском двору у Хабсбуршкој монархији.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Стеван Чворовић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара