Знање имање

Ове недеље истражујемо зашто је важно да сачувамо наше стадо

Сточарство у Србији заузима 25 одсто пољопривредне производње, у развијеним земљама је на 40 процената. У Госпођинцима, где су већ чувени повртари, сточари су основали удружење, како би заједно бринули о земљишту и тежили проширењу.

На имању Бајло у Сремским Карловцима посађено је још седам хектара грожђа  домаћих сорти које је развио Новосадски институт. Воћњаци се шире у Тимочкој крајини где смо пошли да видимо како се традиција бачија чува и какви су потенцијали да се чувени овчији сир из ових крајева служи на трпези уз Борско језеро.

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић

Новинар: Јелена Вукобрат

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом