Знање имање

Вода се повлачи са њива из воћњака и пластеника - да ли ћемо из ситуације која се понавља нешто научити?

Шта са земљиштем које је било спремно за сетву кукуруза? Вода је нанела муљ, али и нешто добро: на планинским рекама водостај је порастао и прати га пораст производње рибе.

Почео је пост, па смо истраживали колико је богата посна трпеза. Пасуљ је традиционална храна, а с обзиром на то да је ФАО 2016. годину прогласио годином махунарки, видећемо шта све можемо да гајимо на трпези, али и на њиви. Махунарке су биолошки и нутритивно вредна храна, а земљишту чувају влагу и хумус.

Наш караван посетио је Златиборска села у потрази за моделом одрживог развоја. Питамо се колико сеоски туризам може да задржи младе на селу. Да ли је будућност послужити госте домаћим производима и како се, поред Златиборског, производи Далматински пршут.

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом