Знање имање

Свети Трифун, заштитник је вина и виноградара, па у виноградима и воћњацима посла пуне руке.

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Важно је правилно и на време почети резидбу. А важно је и да, поред нових засада, сачувамо старе аутохтоне сорте лозе. Виноградарска рејонизација, атлас и карта добар су пример осталим гранама пољопривреде у Србији.

У Жици воћари, повртари и сточари имају намеру да оживе стару задругу, а Словацима се подножје Гоча допало, па су најавили могућност кооперације са произвођачима млека, које би се  производило по принципима органске производње.

Видећемо зашто су Чеси баш у Србију послали свог аграрног дипломату и како се припремити за предстојећу сетву.

Климатске промене и мање новца за финансирање изазови су којима се ваља одупрети. А између река Мељанице и Рибнице, уз звуке старе воденице која и данас прави брашно од кукуруза осмака, изазов је за уживање, коме се не може одупрети.

Уредник емисије: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Јелена С. Вукобрат, Марија Миладиновић Лисов

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом