Читај ми!

Чоколадни Београд-Торта Зефир, Грилијаш торта

Емисија представља писца и документаристу Александра Гаталицу у сасвим новом светлу: као испитивача историје београдских посластичарница и посластица које су се у последњих 150 година у Београду правиле.

У емисији ће бити речи о две торте: чоколадна торта Зефир и грилијаш торта, као и двема посластичарницама: Мандарина и Петковић.

На овај начин спојиће се стогодишње искуство и нови приступ посластицама 21. века, јер посластичарница Петковић основана је 1903. године и кроз четири генерације негује бечко-пештански стил колача са кремовима и чоколадом.

Посластичарница Мандарина основана је недавно, а већ представља једну од најважнијих посластичарских тачки Београда. Држи је интернационални посластичарски мајстор, некадашњи шеф посластичарница у бројним лондонским хотелима, Крсто Радовић.

Романтични угођај, зачињен с нешто историје и много чоколаде - све то гледаоци ће видети у емисији Чоколадни Београд. Недостају само: мириси и укуси, и нада да ће нека следећа генерација развоја телевизије моћи да понуди и то.

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом