Моја дедовина 2: Пет сати вожње до ваздуха са дедовине

Кућа новог домаћина серијала "Моја дедовина" је у селу Доње Бабине на самој граници са Црном Гором. Ово је општина Пријепоље.

Млади архитекта Александар решио је да његова дедовина почне бољи живот. Бољи живот, јер његово презиме је Попадић. Није Гига Моравац, али је повезан са дедовином снажно.

У пријави је Александар написао: "То је мало и живописно место са прелепом природом, али са све мање људи који ту живе и овим темпом се бојим да за двадесетак година ту неће никог бити".

Комшије у касним осамдесетим дочекују овог момка како би са неким прозборили. Природа је све јача и све више буја. Ово је један од лепших делова Балкана, али умире.

Ово би била једна обична пријава да Александар не живи и ради у Новом Саду и да не путује по 5 сати како би само обишао дедовину и уверио се да је са кућом све како треба. Ово место у брдима је магнетички привлачило од детињства овог момка. Када би кретао на море као мали молио је родитеље да прво сврате у Бабине. Све је говорило да је он тај који неће дозовлити да се огњиште угаси. Његов покојни деда је градио куће од камена у овом крају и највећи грех би био да дом једног градитеља остане пуст, како каже. Александар је дар наследио од деде и постао архитекта који ради за јаку страну компанију. Пријавио се да пошаље поруку да се не оставља дедовина, а новац му није мотив, јер је већ уложио много више него што серијал Моја дедовина доноси домаћинима (око 3 хиљаде евра по епизоди).

Обезбедио је мобу и испомоћ пријатеља, кумова, рођака из Новог Сада, Ариља и околине Пријепоља. На имању је чекао расклопљен шатор за весеља који је наговестио да ће се у Бабинама на крају емисије догодити весеље за 100 гостију. Изгледа да је ово за нашег Александра један од најважнијих догађаја у животу.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво