недеља, 28.09.2025, 11:00 -> 15:48
štampajЗнање имање: Наши укуси
Клима и географија су нам омогућили да се на овим просторима може производити храна врхунског квалитетета са јединственим укусима и мирисима.
Да ли ћемо успети да је сачувамо и пренесемо на генерације које долазе у овој емисији говоре и мештани из Републике Српске:
Затко и Давид Јокић из села Велика Илова код Прњавора - како је настајла највећа фарма крава на овом подебљу, генерацијама које су је стварале и заокрету од традициналне ка органској производњи и преради.
Украјинка Оксна и њен супруг Француз Кристијан надомак Прњавора наследивши овај комад раја - препознали потенцијале за узгој винове лозе.
Божидар Мишић, управник фарме "Бела река" у селу Липовица - са 600 хектара и 2500 грла стоке како функционише једна од највећих фарми у Србији.
Саша Маринковић - како настаје чувени сир у глини са тартуфима и бибером - јединствена посластица на овим просторима.
Уредник: Драгана Попов
Новинари: Миле Новаковић, Ана Маринковић
Коментари