Читај ми!

Другарица Јованка

Први документарни филм о Јованки Броз

Филм је базиран на сведочењу људи који су били савременици и актери догађаја у Ужичкој 15, где је Јованка Броз провела 35 година заједничког живота са Титом.

"Другарица Јованка"

Документарни филм сниман је у Словенији, Хрватској и Србији. Прича садржи и цитате тада битних политичара и документе из љубљанског и београдског архива, који до сада нису приказани јавности у Србији.

Документарни филм Другарица Јованка покушава да донесе одговоре на бројна питања и дилеме које и дан-данас прате Јованку Броз: да ли је она била више од обичне супруге, колико је знала и на шта је све утицала, да ли је жртва или кривац?

"Другарица Јованка"

Позивајући се на одломке из многобројних књига, разне исповести, и на одређене документе, филм је, заправо, покушај да се расветле односи у врху тадашњег система, који су недовољно јасни чак и људима који су били део тог система. Са друге стране, то је приказ једне државе и времена о коме млађи нараштаји не знају много.

Филм о Јованки Броз сниман је на аутентичним локацијама и у објектима које су користили Брозови. Осим острва Ванга на Брионима (омиљено место Јосипа Броза, које је и дан-данас затворено за посетиоце), драматизације су снимане у Белом двору и Карађорђеву.

"Другарица Јованка"

Аутор филма је Слађана Зарић, редитељ Филип Чоловић. Сарадничку екипу чине и Живота Неимаревић, директор фотографије, Весна Илић, новинар, Марија Богичевић, монтажер. Продуценти су Слободан Токић и Мирко Јокнић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво