Читај ми!

Српска медицинска дијаспора 2023.

Српски и инострани експерти разменили су своја знања из области медицине у Белом двору у Београду средином јуна. Зашто је и колико важна размена искустава, праксе и знања наших стручњака и њихових колега који раде широм света?

У Белом двору у Београду, средином јуна, тринаести пут је одржана традиционална Конференција српске медицинске дијаспоре. У главни град допутовали су наши еминентни стручњаци који живе на различитим меридијанима и њихове иностране колеге, а предавања су организована уживо и онлајн.
Конференција је акредитована од стране Здравственог савета Републике Србије као међународни конгрес и део је система континуиране медицинске едукације.

Овај значајан догађај подржали су Министарство здравља, Медицински факултет у Београду, Институт за онкологију и радиологију Србије, Лекарска комора Србије и многобројни спонзори.

У пракси се показало да овај скуп не само да омогућава драгоцену размену знања и унапређује професионалне односе међу лекарима, већ ствара и изузетна пријатељства која трају.

Српске стручњаке у Белом двору дочекали су покровитељи конференције, престолонаследик Александар Карађорђевић и принцеза Катарина.

У емисији говоре Њ.К.В. престолонаследник Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, академик Александар Љубић, проф. др Татјана Станковић са Универзитета у Бирмингему, проф. др Весна Гаровић и проф. др Јасмина Краић са клинке Мејо, др Фабио Скано из СЗО, др Јелисавета Сања Роловић, психотерапеут из Њујорка, др Димитрије Јаковљевић, геријатар из Финске.

Уредник емисије Тамара Дрезгић

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара