Читај ми!

Еду глобал

Ново издање магазина Еду глобал већим делом посветили смо 16. октобру Светском дану хране и правилне исхране.

Истраживали смо шта су највеће претње и изазови у јеку светске економске, климатске, енергетске и социјалне кризе? Зашто се бацају огромне количине хране док се број сиромашних и гладних повећава? Зашто је отпад од хране опасан по животну средину и здравље? На који начин функционише Банка хране Београд? Како се хране грађани Србије и зашто је медитеранска исхрана најбољи и најздравији избор.

У магазину Редакције еколошког програма учествују: проф. др Весна Димитријевић Срећковић ендокринолог, шеф Јединице за исхрану и превенцију метаболичких поремећаја Клинике за ендокринологију и болести метаболизма КЦ Србије, Катарина Жигић Благојевић из Банке хране Београд, Владан Шћекић директор Центра за унапређење животне средине, Александар Ментов национални програм координатор Организације Уједињених нација за храну и пољопривреду.

Уредник емисије Наташа Нешковић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом