Декодирање науке: Декодер породичних односа

”Kада се са важним људима споразумете и неважних се одрекнете, видећете да је живот леп, јер сте почели да га живите.”

У животу нам се свима догодило да неког не разумемо, као и да неко не разуме најбоље оно што кажемо. У комуникацији са другим људима као и они са нама углавном смо субјективни, јер на исти проблем гледамо из сопствене перспективе. Без обзира што то доводи до међусобног неразумевања, чврсто се држимо својих ставова и уверења.

У зависности од поднебља у коме живимо, због начина живота, традиције и културолошког окружења склони смо прихватању одређеног стила живота, који нам некада и не прија, али нисмо у стању да се изборимо за сопствене жеље и тако подлежемо животу у коме нисмо задовољни, али се често не усуђујемо ишта да применимо, градећи несрећан живот.

Гледајући и слушајући у раном детињству људе у окружењу, несвесно можемо прихватити њихов модел понашања, који ћемо примењивати у будућности и на тај начин преносити генерацијске страхове, јер ће сутрадан и нас млађи посматрати. Декодер породичних односа је приручник и интимни дневник где се кроз причу о породици, одрастању и тражењу сопственог ЈА, говори о могућностима решавања конфликата у међуљудским односим, са надом да предузимањем конкретних корака особа може свој живот учинити продуктивнијим и срећнијим.

Проблеме других људи можемо схватити само ако смо били у истој ситуацији, али ни тада не можемо бити потпуно сигурни, јер свако од нас другачије доживљава исти проблем. То управо и јесте разлог због чега некада осећамо да смо несхваћени. Мада можда и јесмо схваћени, али мислимо да нисмо, јер нам се не свиђа нечије гледиште.

Сви тежимо лепом животу, а тајна се можда крије баш у реченици наше саговорнице психолога Мр Марије Тепурић Ивошевић: ”Kада се са важним људима споразумете и неважних се одрекнете, видећете да је живот леп, јер сте почели да га живите.”

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара