Читај ми!

РТС Лаб: Животиње и човек

Човек са животињама вековима гради чврсту везу. Истраживали смо на основу чега се може упоредити интелигенција људи и интелигенција животиња. Да ли смо најбољи у свему, или су нас животиње у нечему надмашиле?

За псе често кажемо да су наши најбољи пријатељи. Они поседују све одлике човека али ниједну његову ману. Једна раса се посебно издваја, а називају га и „Ајнштајном међу псима".

Да ли интелигенција паса зависи од њихове расе и шта све пси могу научити, питали смо професионалног тренера паса и едукатора власника паса Марију Марјановић и оснивача организације Animal Rescue Александра Гаврића.

Иако однос животиња и човека са собом носи углавном позитивне ефекте, он понекад може имати и негативне стране. Да ли су животиње из суживота са човеком постале интелигентније или не? Шта ми од њих можемо научити? На ова питања одговорили су нам биолог др Милан Пауновић и ветеринар Денис Ћосо.

Неодговорно понашање људи често може угрозити животиње, али у кризним ситуацијама, човек је животињи једини спас. О томе сведоче удружења за заштиту животиња, а ми смо посетили једно од њих - Animal Rescue Serbia.

Емисију је припремила и водила Јована Табаковић, уредник емисије је Мирјана Николић.

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара