Бележница професора Мишковића, 1-12

Серија „Бележница професора Мишковића“ настала је на основу истоименог романа Ратка Дмитровића у копродукцији Телекома Србије и РТС-а.

Бошко Стевановић је новинар листа Аргумент који добија задатак да уради интервју са удовицом професора Мишковића. Она му даје бележницу свог покојног супруга у коме је забележен његов истраживачки рад. Он и његов пријатељ Миленко прво узимају у анализу причу о Драгану Јанкетићу. Реч је о човеку из Суботице, који је кренуо из Београда кући 1964 и нестао а појавио се 10 година касније. У исто време Бошко има проблема са девојком Јеленом која је незадовољна, јер он нема довољно времена за њу. Бошку се јавља извесни Мирослав који жели да у име непознатих људи купи бележницу. Бошко слаже да бележница није код њега. Извесни Хари Вилсон из Балтимора добија имејл од некога у коме пише да је почео лов на бележницу.

Улоге тумаче: Момчило Оташевић, Милена Радуловић, Милош Самолов, Аница Добра, Светозар Цветковић, Ирфан Менсур, Исидора Јанковић, Александар Радојичић, Тијана Чуровић, Даница Радуловић, Александар Срећковић-Кубура, Миодраг Кривокапић, Дејан Луткић... и други.

Уредник серије: Марко Новаковић

Редитељ: Мирослав Лекић

Сценаристи: Коста Пешевски, Радослав Лале Павловић, Ђорђе Милосављевић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије