Читај ми!

Мирис кише на Балкану, 8-14

„Мирис кише на Балкану“ је телевизијска серија снимљена према истоименом роману Гордане Куић.Прича прати судбину породице Јевреја из Сарајева у периоду од почетка Првог до краја Другог светског рата. Леон, власник часовничарске радње и његова супруга Естера, имају пет кћери-Буку, Рики, Бланки, Нину и Клару и сина Исака.

Рики је коначно схватила да је Милош лицемер и да треба заувек да га остави и заборави. Бланки и Нина су се помириле и Бланки јој саопшти свој план да помогну Рики око отварања њеног властитог салона шешира у Београду. Бланки замоли Марка за позајмицу за салон и он радо пристане под условом да се не сазна ко је позајмио новац. Бланки и Рики у Кнез Михајловој улици проналазе простор за нову радњу шешира и београдски салон "La Parisienne" отпочиње са радом. По повратку из Немачке Марко је веома забринут због једне књиге коју је тамо купио, "Меин Кампф" - Адолфа Хитлера. Клара је прешла са децом у Загреб и Атлета јој помаже да пронађе стан. У салону код Рики Драгу је први гост, а убрзо за њим појављује се и новинар Душан Антић који је писао лепе критике о Рики у "Политици" још на почетку њене каријере. Марко и Бланки одмарају се у Дубровнику и тамо срећу Марковог рођака Петра Кораћа. И Милош се изненада појављује код Рики у салону, али она изигнорише његов долазак. Бланки и Марко почињу да живе у заједничком стану у Сарајеву. Душан Антић након дуго времена изводи Рики у "Три шешира" што у њој изазива буру емоција и сећања. Рики је започела љубавну везу са Душаном. Једно вече, он је одведе "на превару" у Народно позориште где је приређена представа "Лабудово језеро" у њену част. Управник Предић јој уручи почасну награду позоришта. Бланки припрема ручак за долазак Маркове породице у госте, а Естера јој помаже. Али, са Маркове стране на ручак долази само Петар Кораћ, поред Мирхада и Шкорових. Сама у своме дому, тихо умире Естера Салом.

У главним улогама: Љиљана Благојевић, Мирка Васиљевић, Александра Бибић, Синиша Убовић, Игор Дамњановић, Стефан Бузуровић, Радослав Миленковић, Михаило Лађевац, Небојша Дугалић, Бранка Шелић и други.
Редитељ Љубиша Самарџић, сценариста Ђорђе Милосављевић, продуценти РТС и Синема дизајн

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво