СО РТС, диригент Србољуб Динић: Јоханес Брамс – Симфонија бр.4, е-мол, оп. 98

Једно од најзначајнијих и најпопуларнијих дела симфонијске музике – Брамсова Четврта симфонија, изведена је у Коларчевој задужбини 19. фебруара прошле године. Симфонијски оркестар РТС-а предводио је Србољуб Срба Динић, који своју каријеру са великим успехом гради на нашим, али и на иностраним музичким сценама.

СО РТС, диригент Србољуб Динић: Јоханес Брамс – Симфонија бр.4, е-мол,              оп. 98 СО РТС, диригент Србољуб Динић: Јоханес Брамс – Симфонија бр.4, е-мол, оп. 98

Динић је потекао из породице са дугом музичком традицијом. Студирао је клавир и камерну музику у Београду, а дириговање у Бону и Скопљу. Интернационалну каријеру започиње 1995. године у Базелу и Бону. Био је први капелмајстор у Опери у Берну, затим шеф-диригент, али и музички директор те куће. Радио је као уметнички директор и шеф-диригент Teatro de Bellas Artes у Мексико Ситију, док је од 2014. до 2019. године био шеф-диригент камерног оркестра Гудачи Светог Ђорђа.

 

Гостовао је у многим оперским кућама широм Европе и света, а међу оркестрима са којима је сарађивао јесу и: Staatskapelle Dresden, Münchner Symphoniker, Hamburger Symphoniker, Staatsorchester Stuttgart, Essener Philharmoniker, Basel Sinfonieorchester, Orquesta estable de teatro Colón, Orchestra di Verona, Orchestra comunale di Bologna, Shanghai Symphonie Orchestra, Taipeh Symphonie Orchestra, Orquesta de Valencia, Београдска филхармонија, Војвођански симфонијски оркестар и многи други.

 

Реприза , 05.мај у 03:25 и 11:25

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије