Читај ми!

Умрети млад: Владимир Висоцки 1-7

У доба масовних медија, смрт познате личности и поп звезде је увек јавни догађај који ће се медијски експлоатисати, све док се сензационализам широких маса не задовољи. Серија Умрети млад показаће људе који стоје иза свог мита. Ови људи су остварили успех и рану славу, пре него што су подлегли очају и трагедији. Истражите како јаз између стварног живота и јавног извештавања промовише савремене легенде.

За живота, сви су знали за Владимира Висоцког. Многе од око 800 песама које је написао, познате су као народне песме. Висоцки није био наклоњен режиму нити отворени дисидент.
Ипак, дашак слободе, истине и поштења везује се за његово име. Бабушка са његовим ликом данас стоји између бабушки Мадоне и Елтона Џона. Постао је национални светац.
Споменик. Личио је на јунака из филмова. Уметник, осећајан и диваљ, пио је, пушио, возио мерцедес. Због тога су га људи волели. Није био потпуно чист совјетски грађанин, већ неко са слабостима, један од нас али свој, како Руси радо кажу. Био је забрањиван и толерисан истовремено. Имао је и моћне пријатеље и моћне непријатеље. КГБ је радио на његовом случају, покушавао да спречи његове концерте, јер је већина њих била илегална.
Његове песме су биле и критика власти у највећој комунистичкој држави. Њему је то било дозвољено. Својим песмама и начином живота заварао је власти.

реприза 12.06 у 00:01 и 08:01

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво