Слатки лед Београда: Сладолед са маком и сладолед са активним угљем

Београд не представља сусрет Истока и Запада само у архитектури и обичајима, већ и у посластичарству. Сви зато знају да се једнако баклаве, као и кремпите служе вековима. Мало ко зна да се већ трећи век у Београду служи и сладолед, који се прави још од првог дана у посластичарници Мустафе Пеливана. Ко све данас прави сладолед и колико врста га има у Београду, готово се не може казати нити пребројати.

У четвртој епизоди, названој Слатки лед Београда екипа документарног програма РТС и уредник Александар Гаталица представљају најбоље и најнеобичније сладоледе Беорада. Сладолед се прави практично у свакој посластичарници, али трагајући за најнеобичнијима, екипа емисије Слатки лед Београда дошла је до два јединствена укуса који се могу наћи само у по једној посластичарници: сладолед са маком и сладолед од црне лимунаде.

Какви су ово сладоледи и како ће на њих реаговати уредникови млади дегустатори, водитељи РТС-овог Mалог дневника Дуња и Павле, погледајте у емисији Слатки лед Београда.

Директор фотографије: Периша Ђинђић, монтажа емисије Милица Живојиновић, уредник и водитељ Александар Гаталица.

Реприза, 08. септембар у 00:05 и 08:05

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара