Читај ми!

Спектакуларно отварање Зимских олимпијских игара у Пекингу

На стадиону "Птичје гнездо" у Пекингу свечано су отворене 24. Зимске олимпијске игре. Игре је отворио кинески председник Си Ђинпинг, а спектакуларној церемонији отварања присуствовао је и председник Србије Александар Вучић.

Кина је први пут домаћин Зимских олимпијских игара, које су на програму од данас до 20. фебруара.

Пекинг је постао први олимпијски дуални град, односно први град у историји олимпијског покрета домаћин и летњих и зимских Олимпијских игара. 

Свечана церемонија отварања одржана је на стадиону "Птичје гнездо" у Пекингу, а Игре је отвореним прогласио кинески председник Си Ђинпинг.

Свечаној церемонији присуствовао је и председник Србије Александар Вучић, а у делегацији Србије на отварању били су и министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Србију ће представљати такмичари у алпском скијању Невена Игњатовић и Марко Вукићевић, који је носио заставу Србије на церемонији отварања.

На Играма у Пекингу учествује 2.871 спортиста из 91 државе, а у наредних 16 дана водиће се борба за медаље у 106 дисциплина седам зимских спортова.

РТС ће из Пекинга преносити око 150 сати програма такмичења.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво