Одређени парови за мали фудбал на меморијалном турниру "Играјмо за 16"

Традиционално, у знак сећања на шеснаест погинулих колега у НАТО бомбардовању зграде РТС-а, 23. априла 1999. године, Радио - телевизија Србије организује 24. Међународни меморијални турнир РТС "Играјмо за 16". Прве утакмице овогодишњег Меморијала у малом фудбалу одржаће се предстојећег викенда, 25. и 26. марта у Београду, распоред такмичења по групама познат је после жреба интерно одржаног данас у просторијама РТС-а.

На турниру у малом фудбалу учествују запослени у РТС-у и екипе по позиву. Осим малог фудбала, који има најдужу традицију спортске манифестације "Играјмо за 16", већ годинама уназад истим поводом одржавају се и такмичења у стоном тенису, баскету "три на три", куглању, шаху и електронском фудбалу.

Учешће на овогодишњем фудбалском турниру потврдило је укупно 75 екипа, подељене у пет група за мушкарце - Пријатељи, Ветерани 40+, Градови, Наши и РТС и једном групом у женској категорији.

Турнир се игра у осам градова у Србији: Пожаревцу, Крагујевцу (где је турнир већ одржан), Нишу, Суботици, Зрењанину, Бору, Шапцу и Грачаници.

Финалној утакмици претходе квалификационе утакмице у викендима уочи финала. Свака екипа која учествује треба да пријави 12 играча, (у игри 5 играча и голман), који се морају пријавити пре почетка утакмице.

"Драго ми је што смо одрадили жреб за 24. меморијални турнир Играјмо за 16 у малом фудбалу. Овде имамо 95 екипа, осим у Београду играмо још у осам градова. Имамо екипе из РТС-а, екипе наших пријатеља, медијских колега, људи који се брину о нашој сигурности, полиције и војске, из комуналних предузећа… Имамо и женске екипе које учествују на нашем турниру годинама. Оно што нам је посебно драго је да имамо децу 2009. и 2010. годиште, то су и деца радника РТС-а, па се надамо да ће неко од њих и наставити ову традицију. Поред малог фудбала, на 24. Меморијалу имамо још такмичења у шаху, стоном тенису, куглању, електронском фудбалу…", рекао је председник организационог одбора Меморијала Мирослав Медић.

Турнир почиње у суботу, 25. марта када у спортској хали "Раковица" први на паркет излазе такмичари групе РТС која ове године броји укупно 14 екипа. Истог дана у Поско арени прве утакмице играће представници групе Пријатељи у којој је пријављено 28 екипа.

"Ово је спортска манифестација која се годинама одржава, где нам долазе и пријатељи из окружења. То је оно што нас чини задовољним и надамо се да ћемо и ове године испунити очекивања која се тичу организације и да ће све протећи у најбољем могућем реду. Да напоменем, оно што је основна идеја овог турнира је сећање на погинуле рођаке, колеге и пријатеље и да одржимо овај Меморијал на оно што се десило 23. априла 1999. године. Да се више никада не догоди и да се никада не заборави", каже Медић.

Дечији турнир у малом фудбалу за пионире, који је постао угледна традиција Меморијала РТС, почиње са тренинзима 23. марта, а финале утакмице биће одржане у мају.

Овогодишњи Меморијал у малом фудбалу већ је почео турниром у Крагујевцу где је најуспешнија била екипа компаније Wacker nousen.

Завршница турнира групе Градови је у суботу 8. априла у Београду, истог дана када ће се одржати турнир у стоном тенису у сали Мастер у Земуну.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије